Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 серпня 2020, 11:47

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано через загрозу урагану в Мексиканській затоці

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано 25 серпня. Трейдери продовжують стежити за розвитком ситуації в Мексиканській затоці, де вже зупинено 82% нафтовидобувних потужностей через загрозу урагану. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com, передає Укрінформ.

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано 25 серпня.
Фото: glavcom.ua

Скільки коштують ф'ючерси

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 45,22 за барель, що на $ 0,09 (0,20%) вище за ціну на момент закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилися в ціні на $ 0,08 (0,19%) — до $ 42,54 за барель.

Читайте також: Нафта дорожчає в очікуванні заходів підтримки економіки США

Що впливає на ціни

Напередодні енергетичні компанії скоротили переробку нафти на НПЗ, розташованих на американському узбережжі Мексиканської затоки. Цьому передувало зниження нафтовидобутку на шельфі в цьому районі на 82%, оскільки рідкісний подвійний тропічний шторм, що пронісся над ключовими нафтовими регіонами США, загрожує обернутися багатоденними проливними дощами і сильними вітрами.

Виробництво сирої нафти на узбережжі Мексиканської затоки було скорочено через стихію більш ніж на 1,5 млн барелів на добу, що становить близько 14% від загального обсягу видобутку в США.

Читайте також: ОПЕК спрогнозувала зниження світового попиту на нафту в 2020 році

Динаміка ринку залежатиме від того, наскільки швидко повернуться в стрій зупинені потужності, кажуть аналітики.

Крім того, ключовим чинником для цін на нафту, як і раніше, залишається ситуація з коронавірусом.

Раніше повідомлялося

  • 5 серпня 2020 року, після вибуху в порту Бейрута, вартість вересневого ф'ючерса на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE зросла на 3,3%, до $ 45,9 за барель. Це максимальний показник з початку березня, коли стало відомо про розрив угоди ОПЕК + скорочення видобутку.
  • На початку березня 2020 року учасники програми ОПЕК + не продовжили угоду, оскільки не змогли домовитися про обсяги обмеження видобутку.
  • В результаті стався обвал цін на нафту. Ситуація ускладнилася через зменшення глобального попиту на сировину в зв'язку з пандемією коронавірусу.
  • У серпні ОПЕК погіршила прогноз світового попиту на нафту на 0,1 мільйона барелів на добу щодо липневого, він становить 90,63 мільйона барелів на добу до кінця 2020 року.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
25 серпня 2020, 12:00
#
Добре що вже  не обвал:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися