Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2020, 15:57

Шевченко заявив, що не відчуває впливу на незалежність Нацбанку

Голова Національного Кирило Шевченко заявив, що готовий захищати незалежність НБУ, але наразі не відчуває тиску на роботу НБУ. Також він зазначив, що в судовій справі Приватбанку Нацбанк буде стояти виключно на стороні інтересів держави. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg.

Голова Національного Кирило Шевченко заявив, що готовий захищати незалежність НБУ, але наразі не відчуває тиску на роботу НБУ.
Фото: bloombergquint.com

Про що сказав глава НБУ

За словами Шевченка, без незалежності в ухваленні рішень посаду глави Нацбанку і не варто було б займати.

«Якщо ви не готові захищати незалежність і політику центрального банку, ви не повинні займати цю посаду. Я подумав про це, перш ніж прийняти пропозицію і зрозумів, що готовий», — сказав Шевченко.

Читайте також: Знижувати інфляційну ціль — передчасно — НБУ

Також він прокоментував ситуацію з обліковою ставкою, яку в липні Нацбанк після призначення Шевченко залишив незмінною на рівні 6%.

«Я не бачив жодного дзвінка від Кабінету міністрів або особисто від президента про те, що ставка повинна бути доведена до певного рівня», — запевнив глава НБУ.

Шевченко додав, що не очікує від інфляції в серпні сюрпризів і припустив, що прогноз по стабільних процентних ставок може залишатися незмінним.

Читайте також: Шевченко назвав чотири пріоритети в роботі Нацбанку

За його словами, монетарна політика НБУ залишиться послідовною, а планів з розгортання програм кількісного пом'якшення немає.

«Співпраця з МВФ — безумовний пріоритет для України. Це також важливий індикатор для інших міжнародних партнерів — ЄС, Світового банку, іноземних інвесторів. Чергові транші МВФ очікуємо вже в цьому році», — наголосив Шевченко.

Нагадаємо

  • 16 липня Верховна Рада затвердила на посаді голови Національного банку Кирила Шевченка, керівника державного Укргазбанку. «Мінфін» розбирався, які проблеми доведеться вирішувати новому главі НБУ.

Коментарі - 3

+
0
PELE1987
PELE1987
21 серпня 2020, 16:18
#
Нема ніякого впливу,а є ручне керування НБУ.Який курс буде потрібно такий зроблять.Це яскраво показує останній тиждень,коли НБУ розігнав курс надмірним викупом під продаж валюти Укргазбаком.
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
21 серпня 2020, 16:21
#
Конечно не чувствует, он же от действующей власти пришел. Это пока лето, в отпуске депутаты и т.д. Скоро начнуть «выть», то включай статок, то кредитуй экономику, то курс давай 29 для экспортеров и бюджета и т.д.

Пока лето — отдыхайте, скоро минималка 5 тыс.грн — нужно будет на это шоу откуда-то деньги брать.
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
21 серпня 2020, 17:44
#
Это говорит тот,чью кандидатуру одобрили в МВФ. ахахаха...губастенький врунишка
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися