Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2020, 16:30

Міністр юстиції про судовий процес Суркісів проти Привату: Договірняк на мільярди гривень

У судовому процесі британських компаній, пов’язаних із Суркісами проти Приватбанку, є ознаки змови. Про це написав міністр юстиції Денис Малюська у фейсбуці.

У судовому процесі британських компаній, пов’язаних із Суркісами проти Приватбанку, є ознаки змови.
Фото: rbc.ua

«Тихенький договорняк на мільярди гривень. У головних ролях: судді, олігархи та «активісти». І ризик перетворення України на арену боїв без правил», — сказав Малюська, коментуючи засідання 14 серпня Печерського районного суду у справі за позовом шести британських компаній до Приватбанку та Мінфіну.

Читайте також: Суд шести британських компаній Суркісів проти Приватбанку перенесли

Читайте також: Приватбанк зобов'язали виплатити понад $ 200 мільйонів офшорам Суркісів

  • У судовому процесу, за словами міністра юстиції, були задіяні судові маніпуляції:
  • формальний відповідач фізична-особа (щоб змінити підвідомчість справи);
  • маніпуляція з судовим збором (позов не про стягнення коштів, а про обслуговування депозитів);
  • маніпуляція з вибором судді (ідентичні заяви подавалися одна за одною, аж поки система не розписала справу на певного суддю);
  • маніпуляція зі способом забезпечення (забезпечення було практично ідентичним позовним вимогам).

«Зараз суд розглядає питання законності та обґрунтованості останньої та найбільш нахабної маніпуляції: позивачі просять встановити Порядок виконання ухвали про забезпечення, якою стягнути тіло депозитів і нараховані проценти на користь позивачів. Тобто, у якості забезпечення суд просять стягнути кілька мільярдів з Приватбанку на користь шести британських компаній, заснованих офшорами з BVI», — додав міністр.

Нагадаємо

  • Приватбанк наполягає на тому, що виконання договорів неможливе, оскільки депозити були конвертовані в капітал банку під час націоналізації, як засоби, що належать, за визначенням НБУ, пов'язаним особам з ексвласниками Привату Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.
  • Апеляційний суд фактично дозволив примусово стягнути коштів з Приватбанку незважаючи на те, що рішення по суті спору поки не було.
  • Стягнення, відповідно до ухвали суду, виступає забезпеченням за позовом компаній Суркісів, які в низці паралельних процесів оскаржують зв'язаність з Коломойським і Боголюбовим.

Коментарі - 5

+
+38
zzel
zzel
16 серпня 2020, 21:49
#
> В главных ролях: судьи, олигархи и «активисты Хорошо хоть президент у нас в стране ничего не решает и как всегда не приделах
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 серпня 2020, 0:19
#
Молчание президента — это тоже позиция,
хоть и молчаливая, но довольно однозначная…
+
0
Doctor69
Doctor69
17 серпня 2020, 9:02
#
Думаю это был сарказм) Как что-то хорошее, то это благодаря Зе (например уменьшение цены на газ в платежках, хотя мировые цены на газ банально обвалились), а как что-то плохое так он не приделах.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
17 серпня 2020, 9:47
#
Кстати, да — хорошие новости — это конёк Зеленского…

Недавно все жители США вздохнули с облегчением, а особенно действующий президент Дональд Трамп, после заявления Зеленского о том, что ни он ни Украина не будут вмешиваться в президентские выборы в США…
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
17 серпня 2020, 15:12
#
Местные выборы на носу, он ничего не будет говорить, чтобы ему телеканалы картинку не смазали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися