Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2020, 18:22

Суд шести британських компаній Суркісів проти Приватбанку перенесли

Суд за позовом шести британських компаній, пов'язаних з сім'єю Суркісів, проти Приватбанку, перенесли на 2 вересня. Про це повідомили Liga.net в Приватбанку.

Суд за позовом шести британських компаній, пов'язаних з сім'єю Суркісів, проти Приватбанку, перенесли на 2 вересня.
Фото: football24.ua

Про що йдеться

У квітні апеляційний суд Києва відхилив скаргу юристів державного Приватбанку на рішення Печерського райсуду про фактичне стягнення з банку $ 250 млн, які зберігалися на депозитах шести компаній, пов'язаних з бізнесменами Григорієм та Ігорем Суркісами в кіпрській філії Приватбанку до націоналізації.

Згідно з роз'ясненням суду, банк повинен виконати умови депозитних договорів, укладених з компаніями Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments (всі — Великобританія).

Йдеться про виплату суми вкладів і відсотків — всього $ 250 млн або близько 7 млрд грн.

Читайте також: Приватбанк зобов'язали виплатити понад $ 200 мільйонів офшорам Суркісів

Нагадаємо

  • Приватбанк наполягає на тому, що виконання договорів неможливе, оскільки депозити були конвертовані в капітал банку під час націоналізації, як засоби, що належать, за визначенням НБУ, пов'язаним особам з ексвласниками Привату Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.
  • Апеляційний суд фактично дозволив примусово стягнути коштів з Приватбанку незважаючи на те, що рішення по суті спору поки не було.
  • Стягнення, відповідно до ухвали суду, виступає забезпеченням за позовом компаній Суркісів, які в низці паралельних процесів оскаржують зв'язаність з Коломойським і Боголюбовим.

Коментарі - 1

+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
14 серпня 2020, 22:04
#
А ведь налоги платят только лохи,да?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися