Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2020, 18:14

Великий або маленький: який кредит вигідніше

Як отримати максимальну суму позики в МФО

При першому зверненні в мікрофінансову організацію з метою отримати позику люди зазвичай запитують в середньому від 4 до 5 тисяч гривень. Але 80% клієнтів згодні на ту суму, яку їм схвалили в організації. Навіть якщо дуже потрібно 5 тисяч, але схвалили тільки 2 тисячі — людина все одно їх візьме. Чому? Це дає можливість побудувати хорошу кредитну історію. Тим більше, клієнт стає постійним і МФО схвалюють йому вже ті суми, які він просить.

«Компанії, які видають мікрокредити, цінують своїх постійних клієнтів. Їх позитивний досвід повернення позик дає нам можливість видавати з кожним разом все більші суми», — розповідає директор ШвидкоГроші Олександр Холод.

Якщо людина сплачує кредити, не порушуючи термінів, то кожен раз, коли вона знову звертається в компанію, у неї є шанс почути, що їй дають більше. Між клієнтом і компанією формується рівень лояльності та довіри. Вже друге звернення після того, як клієнт успішно виконав зобов'язання по першому кредиту і повернув все вчасно, збільшує схвалену суму орієнтовно в півтора-два рази. Якщо ж клієнт не повертає вчасно гроші, то це теж впливає на його кредитну історію — негативно. Такі відносини з МФО можуть призвести до повної відмови у видачі.

Великі суми в МФО: умови і можливості

Стандартна пропозиція від мікрофінансових організацій — до 10 000 грн на 7 або 14 днів. Але є і цікавіші пропозиції для постійних клієнтів. Так, наприклад, в ШвидкоГроші є привілей для тих, хто звертається повторно та має хорошу кредитну історію — таким клієнтам дають до 20 000 грн. Отримати таку суму можна через сайт компанії на кредитну карту. Позику можна розбити та виплачувати чотирма, п'ятьма або шістьма рівними платежами.

«Існує у нас і такий продукт як ДовгоГроші — це кредит на великі суми, який видають на більш тривалий період часу», — зазначає Олександр Холод.

Чим МФО відрізняються від банків

На перший погляд суму в займ побільше — це вже компетенція банків. Але це не зовсім так. Банки працюють з кредитами від 40 тисяч гривень. Відрізняються також цілі, на які видають гроші МФО і банки. У більшості випадків в банк звертаються тоді, коли хочуть покращити своє життя за допомогою покупки квартири, автомобіля або оплати відпустки. Це серйозна покупка, яка планується не один день. У МФО люди йдуть більш спонтанно — коли не вистачає на щось прямо сьогодні. Наприклад, дрібний ремонт квартири або будинку, покупка нового телефону або ж подарунок близькій людині, чи просто в разі затримки заробітної плати.

Важливість кредитної історії

Часто люди недооцінюють свою кредитну історію. Вони забувають платити вчасно або зовсім не віддають борги. Через деякий час, коли з'являється необхідність, знову звертаються в компанію, щоб отримати грошову підтримку. Саме тоді погана кредитна історія і може послужити відмовою в отриманні необхідної суми.

Чим більша сума, тим вигідніше

У МФО, в тому числі в ШвидкоГроші, вигідніше брати кредити на великі суми. Їх можна оформити всього під 1% в день, розрахувавши термін, на який клієнт позичає гроші. Можна оплачувати частинами. Такий кредит вже дозволяє здійснити серйозну покупку або, наприклад, зробити ремонт.

Для його отримання важлива фінансова історія взаємодій — людина повинна показати свою надійність і здатність брати та повертати певні суми грошей вчасно.

Коментарі - 5

+
+63
AleksandrBank
AleksandrBank
10 серпня 2020, 18:48
#
«Это дает возможность построить хорошую кредитную историю» - это заблуждение, это дает возможность на Вас хорошо заработать (365-730%).
+
0
Andrey M
Andrey M
11 серпня 2020, 16:00
#
При щоденній комісії в 1% ефективна ставка (читай заробіток фінустанови) перевищує 1000% річних. Це переплата для позичальника складе 365%.

Також хочу зауважити щодо «покращення кредитної історії» - банки відмовляють в крежитування людям які систематично користуються послугами фін компаній (к-сть кредитів за рік в фін компаніях перевищує 10 шт). Причина банальна та проста - відсутність фінансової грамотності, ризик що крім банківської позики клієнт набереться дорогих кредитів в фінках, ну і як наслідок - значен зростання ризиків неповернення позики банку.
+
+36
ballistic
ballistic
10 серпня 2020, 19:19
#
«який кредит вигідніше»
- вигідно тільки для лихварів.
Для клієнтів найвигідніше - не брати ані копійки в кредит від МФО.

Є купа варіантів де взяти «2000...5000 грн»  - відкласти заздалегідь, зекономити, зайняти у друга, відмовитись від чогось іншого. Це нескладно і доступно абсолютно для кожного.
+
+27
akapello
akapello
10 серпня 2020, 20:00
#
Реклама від МФО. Хіба ви не ставите відповідну мітку на матеріали завідомо рекламного характеру?
+
+34
spamer4life
spamer4life
11 серпня 2020, 11:41
#
Зачем вы рекламируете уродов?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися