Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2020, 12:37

Олексія Шабана призначено заступником голови НБУ

Рада Національного банку України під час засідання 7 серпня призначила заступником Голови Національного банку Олексія Шабана. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Рада Національного банку України під час засідання 7 серпня призначила заступником Голови Національного банку Олексія Шабана.
Фото: liga.net

За що відповідатиме

На цій посаді Олексій Шабан відповідатиме за діяльність блоку «Платіжні системи та грошовий обіг».

Відповідну кандидатуру для призначення на цю посаду подав Раді Національного банку Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Читайте також: Рада Нацбанку звільнила заступника голови НБУ Холода

«Олексій Шабан – досвідчений та обізнаний професіонал. Його кандидатура є найбільш вдалою, оскільки поєднує досвід роботи у центральному банку та у великому системному банку із найбільш розгалуженою платіжною інфраструктурою, а також знання реальних потреб учасників фінансового сектору», – прокоментував призначення Голова НБУ.

Читайте також: Як новий глава НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Основні досягнення в НБУ

Олексій Шабан із лютого 2020 року працює директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України. Зокрема, за цей час команді центробанку йому вдалося:

  • запустити комерційну модель використання Системи Bank ID НБУ та розширити коло її учасників;
  • упровадити роботу Системи електронних платежів Національного банку у майже цілодобовому режимі 23/7;
  • створити підґрунтя для розвитку фінтеху завдяки розробленню та затвердженню Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року.

Попередні посади

До роботи у Національному банку Олексій Шабан працював понад 24 роки у Приватбанку. З 2018 року він був членом Правління Приватбанку з питань роздрібного бізнесу.

Відтоді та до приходу у Національний банк Олексій Шабан очолював напрям роздрібного бізнесу Приватбанку та активно займався впровадженням нових карткових та платіжних продуктів, зокрема й через дистанційні канали.

У 1995 році Олексій Шабан закінчив Національну металургійну академію України за спеціальністю «Менеджмент підприємств».

Коментарі - 4

+
+30
Serge55
Serge55
7 серпня 2020, 13:23
#
Служил Гаврила бюрократом,
Гаврила бюрократом был:
Он деньги загребал лопатой
И люд рабочий не любил.
+
+12
Італій .
Італій .
7 серпня 2020, 15:20
#
Инновационного Национального банка
+
0
karl1929
karl1929
7 серпня 2020, 15:47
#
Какой ужас...Куда этого заносчивого и зависливого человека прут????  Его в Привате ненавидели...Он лицемер ...Куда мы катимся..Какой он специалист высшей категории???  Не смейтесь....ух..Дожили
+
0
karl1929
karl1929
7 серпня 2020, 15:52
#
Какой он банкир??? Случайно попал в Приват и долгое время протирал там штаны и ничего не делал..Розничный и карточный бизнес разваливался на глазах...Сплошное унижение клиента,грубость как с его стороны,так и его подчиненных...Во что превратили Нац банк...пусть идет на предприятие и поднимает его..А он все лезет и лезет..Нельзя по дружбе на работу высокую брать..Ему даже банк нельзя доверить..Недаром сидел в Привате на одном месте и никуда не двигался..Сначала дубилет его держал..А потом подлизал и в нац банк залез....Лицемер
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися