Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2020, 9:26

Коронавірус вдарив по Booking. Компанія звільнить 4000 співробітників

Компанія Booking звільнить 25% штату через коронакризу. Про це під час відеоконференції з співробітниками компанії повідомив генеральний директор Гленн Фогель, розповідає видання Bloomberg.

Що трапилося

У зв'язку з наслідками коронакризи, Booking.com скоротить 4000 співробітників глобально. Всього в 2020 році в компанії працюють близько 17 500 чоловік.

За словами генерального директора компанії, останні п'ять місяців — це «найбільша соціально-економічна криза в нашому житті».

Фогель також додав, що пандемія сильно вдарила по бізнесу Booking.com, а сама туристична галузь залишається під «значним тиском».

Читайте також: Uber, Airbnb, Tesla. Скільки співробітників скоротили компанії-гіганти під час карантину

«Довгий час я сподівався, що цього не станеться. Однак ніщо не може пом'якшити вплив, який ця криза надала і надалі надаватиме як на індустрію туризму, так і на наш бізнес», — заявив Фогель.

Нагадаємо

Раніше сервіс з бронювання житла Airbn звільнив 25% своїх співробітників — 1900 осіб з 7500. Оскільки Airbnb сильно постраждав через пандемію, компанії потрібно міняти бізнес-стратегію і жорстко урізати витрати.

Працівникам виплатили зарплату за два тижні і додатково видали суму, яку вони заробляють за один тиждень роботи, за кожен рік в компанії. А також запустили сайт з резюме звільнених співробітників, щоб допомогти їм у пошуку нової роботи.

Читайте також: Наслідки карантину: МАУ звільнить 900 співробітників

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
Alpenstein
Alpenstein
5 серпня 2020, 10:37
#
Booking живи!
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 серпня 2020, 11:16
#
От МастерКарт была скидка при заказе через Букинг 5%, стала 10%. До кризиса нужно привыкать и делать его менее ущербным для себя.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися