Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 17:50

Uber, Airbnb, Tesla. Скільки працівників скоротили компанії-гіганти під час карантину

Карантин у всьому світі вплинув не тільки на малий бізнес, але й на великі міжнародні компанії. Через простій і великі фінансові втрати їм довелося скоротити сотні й навіть тисячі працівників, пише MC.today.

Карантин у всьому світі вплинув не тільки на малий бізнес, але й на великі міжнародні компанії.
Фото: liga.net

Uber

Uber звільнив близько 14 % всіх працівників компанії — 3700 людей. Переважно втратили роботу працівники відділу найму та служби підтримки.

У зв'язку зі звільненнями компанії доведеться виплатити близько $20 млн на вихідну допомогу й пов'язані з цим витрати.

Проявляючи солідарність зі своїми працівниками, генеральний директор Дару Хосровшахи заявив, що відмовиться від своєї зарплати до кінця року.

Renault

Група Renault зменшить витрати більш ніж на 2 млрд євро за 3 роки і скоротить близько 15 тис. працівників, щоб відновитися після кризи.

У межах плану відновлення передбачені перекваліфікація, підвищення внутрішньої мобільності і звільнення за власним бажанням. Програма торкнеться близько 4600 робочих місць у Франції. Також скоротять понад 10 000 інших позицій у всьому світі.

Читайте також: Наслідки карантину: МАУ звільнить 900 співробітників

Airbnb

Сервіс з бронювання житла звільнив 25% своїх працівників — 1900 осіб з 7500. Оскільки Airbnb сильно постраждав через пандемію, компанії потрібно змінювати бізнес-стратегію і жорстко урізати витрати.

Звльненим працівникам виплатили зарплату за два тижні і додатково видали суму, яку вони заробляють за один тиждень роботи, за кожен рік в компанії. А також запустили сайт з резюме, щоб допомогти їм у пошуку нової роботи.

Читайте також: Facebook відзвітував про найнижче зростання виручки з моменту заснування компанії

Tesla

У квітні в компанії повідомили, що частина працівників (скільки саме — невідомо) звільнять, а іншим зменшать зарплату. Керівникам, у тому числі віцепрезидентам, будуть платити на 30 % менше, директорам — на 20 %, а іншим працівникам — на 10%.

TripAdvisor

Платформа для мандрівників TripAdvisor під час пандемії звільнила близько 25% працівників — понад 900 людей, багатьох відправили в неоплачувану відпустку.

Також є ймовірність, що працівників після карантину переведуть на чотириденний робочий тиждень і скоротять зарплати.

Disney

У квітні Walt Disney World не звільнив, але тимчасово відсторонив від роботи більше 43 тисяч працівників. Під час пандемії вони не отримували зарплати, однак у них на рік збережуться медичні страховки й інші пільги.

А коли Disney World відкриють, компанія планує повернути всіх працівників назад.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
29 травня 2020, 21:07
#
Как бы ''Уберам'' и ''Теслам'' окончательнотне пришел ''хуавей''?)
+
0
Kanarej
Kanarej
30 травня 2020, 0:26
#
Думаю не придет. А даже если придет - то свято место пусто не бывает, на их место придут другие.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися