Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2020, 8:53

Вартість золота відновила історичний рекорд. Ціна тройської унції піднялася вище $2 тисяч

4 серпня вартість золота відновила історичний рекорд. Під час торгів на біржі Comex у Нью-Йорку, ціна тройської унції дорогоцінного металу піднялася вище $2 тисяч. Так ф'ючерси з поставкою в жовтні доходили до $2000,25 за 31,10 грама.

Торги на біржі

Максимальне значення в ході торгової сесії склало $2000,6 за унцію. Дорожчає і срібло. Вересневий контракт додав 4,34% і піднявся до позначки $25,477 за унцію.

Читайте також: Українці скуповують золото. Скільки дадуть заробити наші банки

На вагу золота

Золото дорожчає вже давно, однак зростання прискорилося в кінці липня. Так, в останній день другого літнього місяця ціна жовтого металу збільшилася майже на 2% до рівня закриття попередньої сесії.

Читайте також: Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році (відео)

Експерти пов'язують таку ситуацію з невизначеністю через пандемію коронавірусу. Дорогоцінні метали цілком обґрунтовано сприймають як один з надійних способів захисту від інфляції і знецінення валют. Всього з початку року золото подорожчало більш ніж на чверть.

Прогнози

Більшість аналітиків вважає, що вартість золота продовжить зростати, особливо якщо ситуація з коронавірусом посилиться. «У золото зараз реальна перспектива на вересень перетнути межу $2000 за унцію, на грудень – $2200», – говорить Андрій Львів.

Незважаючи на всі нюанси, українському інвестору вигідно вкладати в золото. Але цікавим і прибутковим активом воно може стати тільки у випадку, якщо вкладати в нього на тривалий термін. Починати краще хоча б з 1 унції (31,1 гр) і вкладати не менше ніж на 3-5 років.

Якщо врахувати, що середня ціна золота в українських банках на сьогодні складає близько 2 147 грн за м, то мінімальна сума інвестицій у золото повинна бути, як мінімум, 66 771,7 тис. грн. Якщо експерти виявляться праві, то вже під кінець року коштовний актив може на 15% збільшити свою вартість.

Читайте також: Як купити золото в банку

Коментарі - 6

+
+51
bonv
bonv
5 серпня 2020, 10:26
#
Золото на вагу золота:))
+
+23
bonv
bonv
5 серпня 2020, 11:53
#
Ціна золота, яке є захисним активом під час економічної невизначеності, в цьому році зросла більш ніж на 30%, оскільки спалах коронавірусної інфекції в усьому світі спричинив значні втрати.
+
+9
Александр Aleksandr
Александр Aleksandr
5 серпня 2020, 14:49
#
Какой декабрь и 2200$? Золото до выборов США может уже 2500 быть, 2200 на сентябрь отметка для золота. А хранить золото 3-5 лет, это самое глупое что можно делать при такой цене на него, в любой момент может обратно вернутся в недавнем времени на отметку 1700-1800$.
+
0
busypit
busypit
5 серпня 2020, 17:54
#
Но ведь может уже и не вернуться никогда к минувшим ценам, может так случиться, что через месяц сегодняшние цены будут казаться - «вот же дурак что не купил». Самое глупое что можно делать с золотом в слитках - пытаться заработать на коротких сделках.
+
0
Александр Aleksandr
Александр Aleksandr
5 серпня 2020, 18:44
#
А кто говорит про месяц? Как раз таки до выборов США и будет рост, а дальше пойдет укрепление бакса и падение металлов. При такой цене повторюсь, покупать золото огромный риск, только если не продать его на коротких сделках. 3-5 лет и все страны вернут свою экономику и тогда метал уже будет не таким и востребованным как сейчас.
+
0
busypit
busypit
8 серпня 2020, 18:33
#
Я говорю «месяц» (год, десять лет, столетие ... любой срок по вкусу). Расскажите пожалуйста про обязательность роста бакса и падение золота в цене накануне выборов начиная с момента когда Бен Бернанке, по прозвищу « вертолет включил печатный станок. Предшествовавшая консолидированная докризисная цена золота, напомню, была 350 баксов за унцию. Комментарие подобных вашим сегодняшним (на пике, только продавать, обязательно подешевеют ...) При цене 800 баксов за унцию как последнего дерьма. А теперь присядьте и обоснуйте (холодно, расчётливо, отбросив свою голую ничем не обоснованную убежденность и эмоции, исключительно аргументами) свое »хранить золото 3-5 лет, это самое глупое ...", ну и о возможностях заработка физ лицом на краткосрочных сделках с физической поставкой золота (вот где действительно глупость) тоже можете рассказать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися