Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 9:05

Іспанія за пів року втратила 27 мільйонів туристів та 28 мільярдів євро через пандемію

Туристичний сектор Іспанії втратив 27,3 мільйона відвідувачів і 28,4 мільярда євро в першому півріччі в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.  Такі дані опублікувало національне статистичне агентство, повідомляє «Європейська правда» з посиланням наEl Pais.

Без туристів

У червні в Іспанію прибули 204 926 іноземних туристів, що на 97,7% менше, ніж в тому ж місяці попереднього року.

За пів року в країні зареєстрували загалом 10,8 млн відвідувачів, що на 71,7% менше, ніж за той же період 2019 року і 11 млрд 840 млн євро доходу, що становить падіння на 70,6%.

Читайте також: Хто заплатить за зіпсовану відпустку

Звідки найбільше туристів

Традиційно найбільше туристів влітку приїжджало з Британії, але в червні основний внесок зробила Франція з 64 895 туристами, що на 93,2% менше, ніж в червні минулого року.

Німеччина і Нідерланди були наступними країнами, які відправили найбільше туристів в Іспанію, 33 740 (на 97,4% менше) та 12 321 (на 96,9% менше), відповідно.

Читайте також: МАУ оприлюднила оновлену програму польотів на серпень

Найбільше туристів в червні відвідали Каталонію — 76 634 осіб, але ця цифра означає падіння туристичного потоку на 96,5%, як і в інших автономних спільнотах.

За даними за півріччя найбільш відвідуваним регіоном були Канарські острови — 2,7 млн туристів. Каталонія прийняла 2,3 мільйона туристів за цей період, що на 74% менше, Андалусія — 1,5 мільйона, на 72,5% менше, в той час як падіння в Мадриді становить 63,8%, з 1,4 мільйона осіб.

Читайте також: Скільки коштує відпочинок в горах по-українськи

Страхування життя і здоров'я від COVID-19

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 7

+
+74
bonv
bonv
4 серпня 2020, 9:40
#
Головне щоб тепер/потім ціни не задирали як наші в Карпатах…
+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
4 серпня 2020, 9:51
#
+
+
0
bonv
bonv
4 серпня 2020, 10:05
#
Відмінили тур, відпустка «згоріла»: що робити туристу й чи можна повернути гроші.
https://travel.rbc.ua/ukr/show/otmenili-tur-otpusk-sgorel-delat-turistu-1596515152.html
+
0
bonv
bonv
4 серпня 2020, 10:14
#
У пік сезону в Чорногорії перебуває трохи більше 15 тисяч туристів, що на 92 відсотки менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це свідчать дані Національної туристичної організації, повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Vijesti.
Готельєри та власники туристичного житла кажуть, що вони майже вдвічі знизили ціни, принаймні, щоб отримати мінімальний заробіток.
Вони також заявляють, що не сподіваються на значне збільшення туристичного потоку у решту сезону.
У найпівденнішому чорногорському місті Ульцинь власники закладів громадського харчування заявляють, що у них немає навіть 5% минулорічного обороту. Старе місто не було таким порожнім десятиліттями.
«Стара частина міста була найбільш відвідуваним місцем у літні місяці, а цього року повністю порожня. Майже ніхто не ходить по вулицях, пляжах, ресторани порожні, музеї – теж без відвідувачів», - йдеться у сюжеті телеканалу.
А у нас ціни підняли на 25% і вище...
+
0
bonv
bonv
4 серпня 2020, 11:13
#
Поки Turkish Airlines відкриває рейси з Харкова до Стамбула, у всій Туреччині через недотримання карантину на курортах під час релігійних святкувань фіксують збільшення випадків захворювання на коронавірус.
Про це заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа у Twitter.
У турецькому МОЗ зізналися, що якщо раніше зростання захворюваності спостерігалося тільки в кількох провінціях, то зараз хворих стає більше у всій країні.
«На жаль, епідемічний фактор не був в достатній мірі врахований під час святкування Ураз-байрам, на курортах. Ми стурбовані збільшенням кількості випадків, раніше обмежених деякими провінціями, які в найближчі дні виникають у всій країні», — заявив міністр.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
4 серпня 2020, 15:22
#
Мабуть теж закриються.
+
0
bonv
bonv
4 серпня 2020, 22:37
#
Тоді як Греція дозволила з 1 серпня круїзні подорожі, туристи повинні заплатити додатковий збір у 20 євро за  медичні послуги, які вони отримують під час свого перебування в країні.
Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Greek Reporter.
Досі мандрівники нічого не платили за медичне обслуговування в Греції, незалежно від того, звідки вони родом, за винятком госпіталізації.
Однак наприкінці липня МОЗ Греції ухвалив, що з цього моменту збір буде стягуватися з усіх іноземних мандрівників, які звертаються в медичні центри, регіональні клініки та амбулаторії лікарні.
Ті, хто користується послугами швидкої медичної допомоги, також будуть зобов'язані сплатити надані їм послуги. Додаткові збори будуть стягуватися з тих, хто потребує аналізу крові та інших видаів скринінгу, згідно з тарифами, які визначаються національною системою охорони здоров'я Греції.
Ці нові збори також поширюються на тих, хто проживає в Греції, але вважається «непостійним» резидентом країни.
Міністерство охорони здоров'я країни сподівається зібрати «значні кошти» від нового збору.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися