Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 серпня 2020, 11:46

Нафта дешевшає через збільшення видобутку країнами ОПЕК +

Ціни на нафту в понеділок, 3 серпня, знизилися через побоювання з приводу надмірної пропозиції, оскільки країни ОПЕК + знизили скорочення видобутку в серпні. Крім того, зростання кількості випадків коронавірусу у всьому світі вказує на уповільнення зростання попиту на паливо. Про це повідомляє Reuters.

Торги на біржі

Нафта марки Brent подешевшала на 0,69% до $43,22 за барель до 10:00 за київським часом.

Нафта WTI знизилася на 0,84% до $39,93 за барель.

Brent показала четвертий місяць зростання в липні, а нафта WTI — третій. Обидва контракти виросли з нижчої точки, досягнутої в квітні, коли більша частина світу була заблокована через пандемію коронавірусу.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це відіб'ється на Україні

Причина зниження цін

ОПЕК + (група ОПЕК і її союзники, включаючи Росію), збирається збільшити видобуток в серпні, додавши близько 1,5 млн барелів на добу до світових поставок.

«Інвесторів турбує надлишок пропозиції, так як ОПЕК + повинна почати знижувати скорочення видобутку в цьому місяці, а відновлення цін на нафту з рекордно низьких рівнів, ймовірно, буде стимулювати виробників сланцю США нарощувати видобуток», — сказав генеральний менеджер з досліджень в Nissan Хіроюкі Кікукава.

За його словами, побоювання з приводу відновлення випадків коронавірусу чинять тиск на нафтові ринки.

Цього року ціни на нафту будуть повільно рости вгору, оскільки поступове ослаблення обмежень, викликаних коронавірусом, підвищує попит, хоча друга хвиля covid-19 може уповільнити темпи відновлення, згідно з опитуванням Reuters.

Читайте також: МВФ оновив прогноз світових цін на нафту

Видобуток нафти ОПЕК в липні зріс більш ніж на 1 мільйон барелів на добу, оскільки Саудівська Аравія та інші країни Перської затоки припинили добровільне додаткове скорочення виробництва, а інші члени ОПЕК не досягли великого прогресу в дотриманні обмежувальної угоди.

Видобуток ОПЕК у липні склав в середньому 23,32 мільйона барелів на добу. Це на 970 тис. барелів на добу вище переглянутого червневого показника, який був найнижчим з 1991 року.

Нагадаємо, Організація країн-експортерів нафти і її союзники (група ОПЕК +) домовилися 15 липня скоротити масштаби скорочення видобутку нафти з серпня.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 3

+
+42
bonv
bonv
3 серпня 2020, 12:03
#
Корекція.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
3 серпня 2020, 16:12
#
ОПЕК в плюс рОССІЯ в мінус...
+
0
bonv
bonv
3 серпня 2020, 17:06
#
Росія вже давно по газу/нафті тільки в мінус:) І добре.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися