Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2020, 14:25

Microsoft передумала купувати TikTok після заяв Трампа

Американська компанія Microsoft призупинила перемовини щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok після заяв президента США Дональда Трампа, що він не підтримує таку угоду. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, передає hromadske.

Американська компанія Microsoft призупинила перемовини щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok після заяв президента США Дональда Трампа, що він не підтримує таку угоду.
Фото: slovoidilo.ua

Що відомо

Голова Білого дому побоюється, що соцмережа збиратиме дані про американських користувачів і передаватиме їх китайській владі.

Перемовини щодо купівлі соцмережі не припинили повністю, але призупинили. Сторони наразі намагаються з’ясувати позицію Білого дому.

Також зазначається, що заяви президента змусили TikTok піти на додаткові поступки, зокрема погодитися створити 10 тисяч робочих місць у США протягом наступних трьох років. Але поки не зрозуміло, чи зможе це переконати Трампа.

Читайте також: Microsoft зацікавилася купівлею TikTok

Напередодні американський лідер заявив, що може використати економічні важелі впливу або свої виконавчі повноваження, щоб заборонити TikTok у США та не підтримує придбання соцмережі американськими компаніями. Трамп побоюється, що соцмережа збиратиме дані про американських користувачів і передаватиме їх китайській владі.

Читайте також: США розглядають блокування TikTok та інших китайських додатків

Передісторія

  • Перед цим у низці ЗМІ, зокрема Reuters та Bloomberg, з'явилися повідомлення про те, що Microsoft (компанія з США) веде переговори про купівлю TikTok у пекінської компанії ByteDance.
  • Як повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, китайський ByteDance вирішив розділити бізнес і продати частину у США, щоб соцмережу не закрили.
  • Держсекретар Майк Помпео на початку липня заявив, що адміністрація Трампа розглядає питання заборони китайських додатків, включаючи TikTok, через проблеми національної безпеки.

Коментарі - 6

+
+33
Кино Индустрия
Кино Индустрия
2 серпня 2020, 14:37
#
Пытаются сбить цену)
+
+15
An GenShuo
An GenShuo
2 серпня 2020, 15:50
#
Та заблокувати його треба усім нормальним країнам вже давно.

Ще б газету «Правда» друкували б у США.
+
+19
lika197
lika197
2 серпня 2020, 20:50
#
А Инстаграм, это что? Я за запрет только если страны запрещают все сравнимые соцсети одновременно. И нельзя дать никому интеллектуальный продукт.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
3 серпня 2020, 1:09
#
А ви покористуйтесь доуїн 抖音 у Китаї, та Instagram у США та відчуєте різницю ;)
Хоча б в тім, що іноземцям заборонено завантажувати контент у доуїн.

Розберіться спочатку в тематиці будь-ласка.
+
0
lika197
lika197
2 серпня 2020, 20:10
#
Спасибо, Президент Трамп!
+
0
lika197
lika197
2 серпня 2020, 21:36
#
Предполагаемая предвзятость леваков у TikTok не исчезнет с американской собственностью. Предвзятость скорее станет сильнее, чего, я сомневаюсь, хочет Трамп…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися