Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2020, 15:20

Microsoft зацікавилася купівлею TikTok

Microsoft обговорює купівлю китайського відеосервісу TikTok. Про це повідомила The New York Times з посиланням на джерело, інформоване про переговори.

Microsoft обговорює купівлю китайського відеосервісу TikTok.
Фото: zik.ua

Що відомо

TikTok зараз належить китайській інтернет-компанії ByteDance. Власник соціальної мережі турбує адміністрацію Трампа — її представники раніше заявляли, що відеосервіс може становити загрозу національній безпеці.

Сам Трамп в п'ятницю заявив, що може фактично заборонити TikTok в США. За даними Bloomberg, він має намір підписати виконавчий указ, через який ByteDance буде змушена відмовитися від контролю в TikTok.

Читайте також: США розглядають блокування TikTok та інших китайських додатків

ByteDance створила TikTok на базі караоке-додатку Musical.ly, який вона купила у 2017 році. Сервіс, що дозволяє викладати відео з накладеною на нього музикою, полюбився підліткам. Зараз у нього більше 800 млн користувачів по всьому світу. TikTok став першим китайським додатком, який завоював таку полярність.

Читайте також: TikTok запустив спеціальний розділ для бізнесу

Нагадаємо

Раніше інвестори ByteDance оцінили TikTok в $50 млрд. Видання The Information стверджувало, що група американських інвесторів ByteDance обговорює з керівництвом компанії можливість покупки контролю в TikTok, щоб не допустити його блокування в США.

Читайте також: В умовах пандемії. Власник відеохостингу TikTok заробив $5,6 мільярда

У червні Індія заблокувала TikTok, WeChat і ще 57 китайських додатків. Керівництво країни вважає, що ці програми використовуються для крадіжки і передачі даних користувачів на закордонні сервери.

Коментарі - 6

+
+20
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
1 серпня 2020, 19:19
#
Трамп и заявил о блокировке тик-тока что бы сбить цену? Сканлалы. Интриги. Расследования. Не переключайтесь.
+
0
lika197
lika197
1 серпня 2020, 19:20
#
Cделайте Индию и их испольнительного директора Микрософта снова великой!
+
0
lika197
lika197
1 серпня 2020, 19:53
#
Китайцы снова показывают, что ничего не знают о бизнесе и политике. Это как российская продажа Аляски… американцы знают, что всегда можно создать инфляцию печатным станком, а другие не понимают. А вы видите, чтобы Гугл, ФБ, и т.д. продали какие-то права, интеллектуальный продукт в Китае чтобы продолжать работать в Китае? Конечно нет…

Конечно, если Трамп запрещает приложению И запрещает продаже в США, это другая история… лучше б была стена между американцами и остальным миром…
+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
1 серпня 2020, 20:21
#
Каким образом китайцы это показывают интересно?
+
0
lika197
lika197
1 серпня 2020, 20:42
#
Тем, что предлагают доли компании Микрософту.
+
0
An GenShuo
An GenShuo
2 серпня 2020, 2:30
#
Давно вже пора заблокувати цю пропаганду.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися