Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2020, 7:40

Валюту лихоманить: які цінники виставлять обмінки на ці вихідні

Кінець липня на валютному ринку не дав нудьгувати нікому: ні банкам, ні клієнтам, ні Нацбанку. І якщо раніше в цьому місяці в основному гривню лихоманило щодо долара, то на цьому тижні додалися і стрибки курсу євро.


Основна причина — валютні ралі по парі євро/долар на світових майданчиках. Причина — негативні економічні новини в США на фоні бурхливої епідемії коронавируса і майбутніх цієї осені виборів в Америці. У країнах ЄС все теж не дуже добре, але все ж таки краще, ніж в США.

Читайте також: Головне за тиждень: Скільки банки дають заробити на золоті та чи злетить курс восени

Тому євровалюта ситуативно стала більш цікавою для інвесторів, а крос-курс пари євро/долар в ці дні перебував у дуже широкому коридорі — від 1,165 долара за євро до 1,191 на піку негативних американських новин.

Реагував на те, що відбувається, і український валютний ринок. За 27-31 липня долар на міжбанку подешевшав з 27,84/27,87 до 27,71/27,74 гривень, а в обмінниках на вечір п'ятниці його продавали по 27,65- 27,75 гривень.

Котирування євровалюти істотно зросли — до 32,76/32,79 гривень на міжбанку і до 32,60- 32,75 гривень при продажу готівкового євро в обмінниках.

На кінець 31 липня обстановка на ринку залишилася складною. Спекулянти намагалися розгойдувати євро, орієнтуючись на поведінку міжнародного ринку. Заробляли вони і на ситуативних коливаннях долара.

Усі розуміють, що після таких злетів європейської валюти і спекулятивних ігор з її активним «розігрівом» на світових майданчиках піде корекція. Питання у фінансистів залишається тільки одне — «коли це станеться?».

При таких високих валютних ризиках власники обмінників на вихідні не мають бажання грати в курсову рулетку. Вони віддадуть перевагу розширенню спреду між купівлею і продажем по долару і євро, а також і по рублю. Валюта РФ поступово дешевшає на подіях навколо світових цін на нафту і усвідомленої девальвації для латання зростаючих дірок російського бюджету.

Читайте також: НБУ: На одного українця припадає 71 банкнота та 185 монет

Більшість обмінників на вихідні продовжать працювати у форматі «з обороту», але з розширенням спреда і частою зміною своїх котирувань протягом дня. Як завжди, при виставленні цінників багато залежатиме від рівня конкуренції в даному регіоні, «жвавості» точки обміну, наявності у фінансистів вільної гривні та валюти, а також індивідуальних конкретного обмінника на поточний момент.

Курс валют на 1-2 серпня

Котирування готівкового долара будуть у межах: прийом 27,4- 27,6 гривень, продаж 27,65- 27,80. Спред по долару складе від 15 до 25 копійок. З огляду на нестабільність ситуації, частина обмінників можуть скорегувати розраховані «Мінфіном» курси на плюс-мінус 3-5 копійок.

Котирування євро. Валютні ралі по парі євро/долар продовжаться і на нічний для України п'ятничної азіатської сесії. Тому власники обмінників будуть перестраховуватися по євро і закладатимуть широкий коридор по крос-курсу цієї пари у межах від 1,178 до 1,19 долара за євро.

За нашими розрахунками, курс готівкового євро в обмінниках 1-2 серпня буде у межах: прийом 32,27 — 32,51 гривень і продаж 32,57 — 32,75 гривень при спреді від 25 до 35 копійок.

Багато власників обмінників можуть додатково скорегувати зазначені нами курси євро щодо гривні на плюс-мінус 4-6 копійок на євро в залежності від своїх індивідуальних завдань і власної оцінки ризиків щодо подальших перспектив євровалюти на найближчий час.

Котирування російського рубля. За розрахунками «Мінфіну» в обмінниках в цю суботу та неділю прийом рубля буде перебувати у межах 0,370-0,375 гривень, а продаж у коридорі від 0,377 до 0,390 гривень за рубль.

Коментарі - 1

+
0
motoruller
motoruller
3 серпня 2020, 10:26
#
Новость не актуальная. Но были 27.6. Настрой на укрепление, но нбу не пускает
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися