Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2020, 8:34

Світовий туризм вже втратив $320 мільярдів через COVID-19 — ООН

Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO) підрахувала обсяги збитків, які нанесла пандемія коронавірусу світовому туризму. Про це йдеться у звіті організації, пише mind.

Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO) підрахувала обсяги збитків, які нанесла пандемія коронавірусу світовому туризму.
Фото: mastertura.com.ua

Як вказано у звіті, мова йде про $320 млрд, що утричі перевищує аналогічний показник під час глобальної економічної кризи 2009 року.

Зміна показників

За січень-травень число міжнародних туристичних поїздок скоротилось на 300 млн, або 56% у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. Між тим у травні число поїздок скоротилось на 98% у порівнянні з травнем 2019 року.

Читайте також: Скільки коштує відпочинок в горах по-українськи

«Останні дані показують, наскільки важливо якомога швидше відновлювати туризм, як тільки це стає безпечним. Драматичне падіння міжнародного туризму ставить багато домогосподарств на грань виживання, особливо в країнах, що розвиваються. Уряди в кожному регіоні світу несуть подвійну відповідальність: вони повинні зберігати здоров'я своїх громадян і одночасно захищати бізнеси і робочі місця», – заявив генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі.

Експерти очікують відновлення міжнародного туризму у другому півріччі 2021 року.

Читайте також: Будиночок у моря: чи варто вкладати зараз в курортну нерухомість

Нагадаємо

Раніше аналітики Конференції ООН з торгівлі та розвитку спрогнозували, що світовий туристичний бізнес може недорахуватися в цьому році до $3,3 трлн.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+22
bonv
bonv
29 липня 2020, 9:03
#
А втратить ще більше. Бажаючи компенсувати свої втрати - піднімають ціни..
+
+34
bonv
bonv
29 липня 2020, 9:04
#
Правила ведения бизнеса:)
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/147373/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися