Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2020, 11:22

Приватбанк стверджує, що ексвласники відмили майже $800 мільйонів

Приватбанк стверджує у своєму позові в США проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, що колишні власники відмили майже $800 мільйонів коштів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Приватбанк стверджує у своєму позові в США проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, що колишні власники відмили майже $800 мільйонів коштів.
Фото: dtkt.ua

Що відомо

У позові йдеться, що обидва колишні власники відмили $660 мільйонів через групу американських компаній Optima і ще $100 мільйонів через інші американські компанії.

Видання також повідомляє, що ще $86 мільйонів понад суми первісного позову Коломойський і Боголюбов відмили в період 2008-2010 років, вивівши ці кошти на два офшорні рахунки одного з підрозділів московського інвестиційного банку «Ренесанс-Капітал».

Читайте також: Зміна голови НБУ не вплине на ситуацію з Приватбанком — Смолій (відео)

Як стверджується в позові, обидва скупили активи в США на суми в сотні мільйонів доларів, в тому числі нерухомість і сталеливарні компанії, завдяки фіктивним позикам, які видавав Приватбанк різним компаніям, які контролювали самі олігархи.

«Далі, стверджує банк, ці кошти відмивалися в США через заплутану схему угод», — резюмує видання.

Передісторія

  • У травні 2019 року державний Приватбанк подав позов до Канцелярського суду штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.
  • У своїй заяві Приватбанк заявив про мільярдні збитки. За його даними, відповідачі використовували засоби для скупки цінної нерухомості в Огайо і ще більш ніж в дюжині штатів, зокрема у Техасі, Флориді і Кентуккі, вказує цей юридичний ресурс.
  • За даними Law360, Приватбанк звинувачує всіх причетних нібито в несправедливому збагаченні (unjust enrichment), шахрайських переказах (fraudulent transfers), цивільній змові (civil conspiracy) і alter-ego liability (т. зв. питання «корпоративної вуалі» – ред.).

Коментарі - 3

+
+39
Shamshir87
Shamshir87
26 липня 2020, 12:35
#
«утверждает»- классное слово. Коломойский всё также утверждает, что у него банк отжали.
+
0
krendel
krendel
26 липня 2020, 12:45
#
Раз они утверждают, что отмыли 800 млн, значит на самом деле цифра 1.5 млрд
+
+20
zevs1
zevs1
26 липня 2020, 12:58
#
Один тоже утверждал что, кто купит $ по 13 гр то сильно пожалеет, только не сказал до конца, пожалеет что не купил.
Подобных примеров полно после каждой смены власти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися