Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2020, 12:40

НБУ продовжує повідомляти правоохоронців про підозрілі фіноперації

Національний банк у 2 кварталі направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 3 банків та 2 небанківських фінансових установ. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Національний банк у 2 кварталі направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 3 банків та 2 небанківських фінансових установ.
Фото: ligazakon.net

Скільки виявлено підозрілих операцій

Станом на 30 червня 2020 року до правоохоронних органів надіслано за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу 4 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів банків та небанківських фінансових установ на загальну суму біля 4,6 млрд грн.

Читайте також: Чотири міфи про закон про фінмоніторинг. Як буде насправді

Водночас протягом другого кварталу надіслано одне повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України на загальну суму близько $24,9 млн.

Яку інформацію надавали

Здебільшого інформація, яку Нацбанк надавав правоохоронцям, стосувалася проведення клієнтами банків чи небанківських фінустанов фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку, уникненням оподаткування тощо.

Нагадаємо

  • У першому кварталі 2020 року Національний банк направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 7 банків та 2 небанківських фінансових установ.​

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися