Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 липня 2020, 9:13

Попит на «золоті паспорти» зріс наполовину через пандемію — Bloomberg

Кількість запитів щодо отримання другого громадянства або податкового резидентства з боку заможних людей в січні — квітні 2020 року зросла на 49% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані консалтингової компанії Henley & Partners.

Причина — пандемія коронавірусу і пов'язана з нею невизначеність.

«Зараз заможні люди розуміють: потрібно мати план на випадок надзвичайних обставин. Тому ми спостерігаємо певний сплеск — не тільки в запитах, але і в кількості сімей, які насправді підписують договір і кажуть: «Давайте почнемо процес», — заявив керівник відділу продажів Henley & Partners Домінік Волек.

Читайте також: Чому китайській економіці не «світить» світове панування

За його словами, таких сімей, які дійсно запускають процедуру отримання нового громадянства, в перші чотири місяці року стало на 22% більше рік до року.

Що цікавить багатіїв

Причому багаті люди тепер цікавляться не тільки звичними для таких цілей островів в Карибському морі, де вони можуть ізолюватися від світу на піщаних пляжах.

У центрі уваги тепер також Австралія і Нова Зеландія, які досить успішно впоралися з епідемією коронавірусу на своїй території, відзначає Bloomberg.

Читайте також: Бермуди, Естонія і Барбадос кличуть до себе тих, что працює віддалено

Наприклад, право жити, працювати та навчатися в Новій Зеландії можна купити за 3 млн новозеландських доларів (майже $2 млн) або за 10 млн новозеландських доларів ($6,6 млн) — в залежності від обраного типу інвесторської візи, наводить розцінки агентство.

Близько €1,2 млн, включаючи купівлю нерухомості, коштує громадянство Мальти для подружжя.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Що зараз стає дуже важливим і залишиться таким в майбутньому — це те, що люди тепер враховують, як бізнес впорався з пандемією і як уряд вів себе», — підтверджує керуючий партнер юридичної фірми Fragomen Надін Голдфут.

Інвестори враховують фактор пандемії разом з іншими обставинами. Наприклад, в останні місяці зріс інтерес до португальської програми резидентства за інвестиції, тому що клієнти звертають увагу і на порівняно низький рівень захворюваності (48 636 хворих — у сусідній Іспанії більш ніж у п'ять разів більше), і на стабільний ринок нерухомості.

Читайте також: Податкова амністія: які пастки готує держава

Оформлення другого громадянства займає час — щонайменше три місяці для Карибських країн і ще довше для країн Європейського союзу, тому зовсім уникнути пандемії таким чином люди не можуть, визнає Bloomberg.

Але кількість заможних людей, які шукають запасні шляхи, все одно зростає: наприклад, в Індії — через зростаючу кількість хворих коронавірусом, а також напруги на кордоні з Китаєм. Враховуючи, що вірус і карантин — це ризики, багаті люди хочуть опинитися там, де ці ризики будуть хоча б під контролем, зазначила Голдфут з Fragomen.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+28
mary27
mary27
21 липня 2020, 11:56
#
Откровенно говоря, сомнительная идея - коронавирус отлично путешествует по миру.
В т.ч. с подобными гражданами с ''золотыми паспортами''.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
21 липня 2020, 16:21
#
Вануату - самый дешёвый вариант ант.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися