Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2020, 11:07

Курс долара та євро у понеділок: чому всім знову доведеться понервувати

Весь минулий тиждень валютний ринок України лихоманило. Котирування зростали як за рахунок безпосередньо фінансових новин, так і за рахунок активної роботи спекулянтов. За минулий тиждень долар на міжбанку виріс до 27,42 / 27,45 гривень, а євро до 31,34 / 31,37. Знервованість передавалася і готівковому ринку, де цінники швидко реагували подальшим зростанням у відповідь на події на міжбанку.

Девальваційні настрої минулого тижня позначаться на поведінці учасників торгів і сьогодні. Спроби розгойдати курс продовжаться, а на настрої учасників ринку будуть впливати:

1) Пік клієнтських бюджетних платежів. 20 липня практично останній день сплати значної кількості податкових зобов'язань у бізнесу. Компанії будуть активно розраховуватися з державою і дефіцит гривні простимулює продаж валюти на міжбанку з боку експортерів, на фоні дуже обмежених можливостей щодо її купівлі у імпортерів. Клієнтські розрахунки з бюджетом сьогодні будуть основним драйвером поведінки валютного та ресурсного ринків і стануть головною «підстраховкою» для гривні;

2) Завтрашній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Станом на ранок 20 липня чиновники мають бажання продавати без обмежень гривневі облігації на 182,343 і 581 день і доларові на 204 дні. Ми прогнозуємо, що після остаточних консультацій з первинними дилерами мінфінівці все ж таки поставлять обмеження по 182 денним паперам на загальну суму до 500 млн гривень, а всі інші папери — продаватимуть, як спочатку і оголошували — без обмеження по сумі розміщення.

Партнер прогнозу курсів — Приватбанк

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Останній аукціон 14 липня показав низький інтерес інвесторів щодо облігацій в гривні і активну скупку українських боргових зобов'язань у валюті. Продали всього ОВДП в еквіваленті на 8,3 млрд гривень, в тому числі в гривні лише на 10,6 млн гривень, проте у валюті — на $ 306,3 млн.

За прогнозами «Мінфіну» завтра на новому аукціоні ситуація повториться — по гривні обсяги залучення будуть значно нижче, ніж покупки валютних паперів. У будь-якому випадку — такі значні ресурсні потоки позначаться на поведінці валютного та ресурсного ринків;

3) Продовження валютних ралі по парі євро / долар на міжнародних ринках. Зустріч лідерів країн ЄС з питання подальшої фінансової протидії наслідкам коронавируса показала значні розбіжності у підходах та поглядах різних країн по використанню 750 млрд євро коштів у вигляді як безоплатної допомоги, так і у вигляді кредитування.

Напружена ситуація і в економіці США, де проблеми з різким зростанням безробіття, соціальним невдоволенням і протистоянням США-Китай на фоні майбутніх президентських виборів — тільки посилюються. На даний час євро вже перевищив 1,144 долара і сьогодні курсові стрибки по цій парі продовжаться. Це буде дуже суттєво впливати і на курс євро щодо гривні на сьогоднішніх українських торгах і в обмінниках.

Відео: Новий голова НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні

Експортери, спостерігаючи зростання котирувань останніх днів — продовжать «підігравати» спекулянтам, притримуючи основні обсяги своєї валютної виручки протягом сесії до моменту максимальних рівнів курсів на торгах. Протягом дня це створить певний психологічний тиск на ринок і буде грати проти гривні, а періодичні виходи на торги нерезидентів, що виходять з українських гривневих ОВДП — створять додатковий попит на валюту і також «підіграють» спекулянтам.

Сьогодні спекулянти будуть на валютному ринку заробляти як за рахунок роботи у форматі «в дві сторони», так і за рахунок різниці між курсами готівкового та безготівкового ринків, а також при найменших можливостях — за рахунок розгойдування міжбанківських котирувань зі спробами продовження гри «на підвищення» .

Якщо котирування знову активно підуть вгору намаганнями спекулянтів — «Мінфін» не виключає виходу НБУ з продажем долара, щоб збити ажіотаж. Обстановка на валютному ринку залишиться напруженою.

Котирування міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 20 липня будуть знаходитися у межах: долар — коридор 27,30 — 27,65 гривень, євро — коридор 31,14 — 31,74 гривень. Обсяги операцій на торгах складуть від $ 190 млн до $ 230 млн, а кількість угод — від 520 до 690.

На міжнародному ринку валютні ралі по парі євро / долар продовжаться і крос-курс цієї пари буде знаходитися в широкому коридорі від 1,1410 до 1,1480 долара за євро. Це буде істотно впливати на поведінку курсу євро щодо гривні і на українському міжбанку.

Готівковий ринок сьогодні знову працюватиме з оглядкою на поведінку міжбанку і якщо реальний попит на валюту з боку населення знову зростатиме — власники обмінників продовжать гру «на підвищення» з частою зміною цінників обмінників протягом дня.

Курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати у межах: долар — коридор котирувань покупок і продажів 27,20 — 27,75 гривень, євро — коридор котирувань покупок і продажів 30,85 — 31,80 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,15-27,40 і продаж 27,48-27,80 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,30-27,38 гривень і продаж 27,42-27, 50.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 112

+
+68
Olexandrenko
Olexandrenko
20 липня 2020, 11:24
#
Сегодня будет тактика нбу на ближайшее время. если продолжиться тактика невмешательства и саморегулирования рынка, ждать девала, без сглаживания пиков, в декабре-январе смело увидим 31-32-33.
+
+197
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
20 липня 2020, 11:38
#
Дивна у нас все таки ситуація. То нам розказували про ринковість курсу десь так 25-26, про те, що якби не втручання НБУ, то ми спостерігали б чіткий тренд на зміцнення. Пригадуєте постійні заголовки типу «Кто опять спас доллар»? А тут змінили «неправильного» Смолія і різко помінялись «ринкові» умови. І це при тому, що новий голова НБУ ще не встиг навіть коробочки з канцтоварасми на новому місці розставити по-своєму.
Це ж якщо в останній день платежів до бюджету курс вперто пре вгору, що ж буде в останню декаду місяця? Нафтогаз вже рятувати не буде, боюсь, вже й нічим.

Так може слід визнати, що Смолій був 100 разів правий, що не давав в останні місяці курсу провалитись нижче 26,5 попри усі «ринкові» механізми? 

Зараз все йде до того, що на кінець місяця матимемо 28-28,5.
+
+6
Андрей Олекс
Андрей Олекс
20 липня 2020, 12:06
#
Для Украины это уже стандарт - когда сегодня одно, завтра другое и сверху этого какой-то чиновник кричит про демократию, европейскую Украину и что пример всех стран нам в пример :)

Вообще у НБУ какие-то урезанные обязанности учитывая как курс гривны влияет на экономику.
+
+73
mats
mats
20 липня 2020, 12:26
#
Viktor Andriyenko
Тогда, в апреле-мае-июне, на МБ активно лили аграрии и Нафтогаз, сейчас ситуация в корне изменилась — аграриев и Нафтогаза нет, зато есть новый глава НБУ, который будет выполнять все хотелки правительства, заложившего в бюджет 29,5. Ввиду этого рынок психологически настроен на рост, чем и пользуются спекулянты, активно ведущие игру на повышение (что хорошо было видно в последние два-три часа торговой сессии на МБ).
Не думаю, что Смолий был прав. Если задача НБУ (как он сам заявляет) — сглаживать чрезмерные курсовые колебания, то он должен был заниматься именно этим, а не изо всех сил сдерживать укрепление. А курсовые качели у нас были, есть и будут, от этого никуда не деться.
+
0
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
20 липня 2020, 12:41
#
Та я в курсі щодо аграріїв і Нафтогазу, і щодо відсутності імпортерів через карантин. Я про те й кажу, що завдання НБУ - не просто відслідковувати, щоб курс не надто коливався і пасивно споглядати, як він відповідає локальній в часі «ринковій» ситуації, а дивитися стратегічно, а саме до чого все йде у віддаленій перспективі. У 2020 НБУ чітко виконував ці функції. Чого не скажеш про 2019...

А щодо задачі НБУ згладжувати надмірні коливання, так він це й робив: +20 - виходив з продажем, «мінус 5-10» - виходив з покупкою. Що не так? Хотілося, щоб навпаки - згладжував з перекосом в «мінус»? Тоді сьогодні ми мали б «початковий» курс 25, а вже за кілька днів 30 при масовому виході НБУ з продажем, а при невиході - пішло би в рознос.
+
0
mats
mats
20 липня 2020, 12:54
#
Не думаю, что он выполнял эти функции - как по мне, имел место договорняк с Нафтогазом, которому нужно было слить несколько ярдов до июля.
Выходил с покупкой НБУ, как правило, с шагом 1-2-3 копейки, 5-10 очень редко. Если бы стабильно было 5-10, легко ушли бы под 26. И такой курс соответствовал бы ситуации на рынке на тот момент.
+
0
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
20 липня 2020, 13:08
#
Так у цьому ж і суть регулювання. Пам'ятаєте, як вчинили у грудні 2019, коли Нафтогазу теж  «треба» було злити порядка 800 млн? Оголосили аукціон, що призвело до різкого зростання курсу з 23,3 до 24,5. Могли ж і тоді пустити Нафтогаз на МБ і все у нього відкупити, допустивши при цьому зміцнення, наприклад, до 23? А могли і в першому, і вдругому випадку взагалі Нафтогаз не «світити» (як стверджує Олексій Козирєв в нормативних документах передбачена  така можливість прямого відкупу НБУ валюти у Нафтогазу, я не перевіряв).
+
0
mats
mats
20 липня 2020, 13:20
#
Тогда был цейтнот, нужно было выкупить эти 800 млн. в течение дня перед длинными выходными — правительству срочно нужны были деньги, чтобы профинансировать бюджетные расходы до конца года (другой вопрос, зачем для этого было объявлять аукцион — не для того ли, чтоб спровоцировать подскок?). Если бы растянули этот процесс на неделю, то да, легко бы ушли под 23.
А насчет выкупа у Нефтегаза напрямую — это, в принципе, было бы логично, но, похоже, МВФ требует, чтобы все валютные сделки проходили через Межбанк. С другой стороны, в предыдущие годы, когда Нафтогазу нужно было купить валюту для закупки газа, он всегда выходил на Межбанк, а не покупал у НБУ напрямую.
+
+8
Heckfy
Heckfy
20 липня 2020, 13:48
#
Никто из них свои функции не выполняет как положено - это очевидно .
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:16
#
За нефтегаз я по сто раз писал, поздняя реакция у вас. Сливает он почти все в нужный карман, это и нбу и к «нерезам» по сладкому курсу
+
0
mats
mats
20 липня 2020, 13:29
#
Да, отсутствие Нафтогаза было ожидаемо - ему нужно было уплатить дивиденды до 1 июля. Но только этот фактор не привел бы к такому росту курса.
+
0
mats
mats
20 липня 2020, 12:39
#
Уточнение: в последние два-три часа торговой сессии на МБ каждый день на прошлой неделе.
+
+29
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 12:40
#
Тогда, Зеленский купил гривневые ОВГЗ, теперь долларовые. Все обьяснимо
+
+83
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 11:40
#
Рост 20-го числа. Это фиаско, если ниже 27.5 сегодня не отойдет тогда до конца месяца 28 легко
+
+15
Olexandrenko
Olexandrenko
20 липня 2020, 11:49
#
Но теперь мы знаем тактику нбу. что откоректирует тактику рынка и частных игроков. даже купив по 28 сегодня никто не проиграет. в августе 28,5 уже возможно, как и 29 в сентябре.
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 12:31
#
Но мы не знаем когда будет откат и куда, а он будет 100%, перед выборами будут сливать доллар для финансирования и подкупа электората и пр.
Сейчас все же загон, похоже до 28, я думал до 27.5. Возможно 27.5 это средний за июль что близко к прогнозу
+
+14
Olexandrenko
Olexandrenko
20 липня 2020, 12:37
#
Конечно откат на выборы будет. с 28 вряд ли. за три месяца много событий. урожай ниже прошлого года. выплаты в сентыбре 2,3. и выгод нерезов с овгз, все будут выводить бакс. если нбу не будет вмешиваться на октябрь 29-29,5 вполне возможно, с откатом на выборы и ростом до декабря.
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:19
#
Не верно. Избирательная компания уже сейчас! Сбрасывать валюту будут под сентябрь, сейчас тратят лишнюю гривну да и тишина, нет митингов и рекламы. Курс просядет с 28 до 27 как вариант. А до 29 к сентябрю не дотянем. Урожай тут не влияет, аграрии раньше октября не выйдут по крупному
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:44
#
Пока, все дают повторение прошлогоднего по зерновым(рекорд по пшенице и кукурузе), и рекорд по масличным,вы о каком урожае?
+
+13
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
20 липня 2020, 12:49
#
Відкат безперечно буде. Питання, від якого рівня. Сьогодні ненульова імовірність, що допустять короткострокову паніку. Ще не зрозуміло, як поводитиме себе НБУ. Якщо відійде від практики гасити зростання +20-30 в день, або ж допустить таке зростання протягом кількох днів (щоб населення повірило в «курс буде тільки зростати»), то будемо спостерігати обмінники, які йдуть далеко попереду МБ... А там хто знає, де зупиниться.
+
+7
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:22
#
Как вариант спишут на политические ралли в момент смены главы. Отсюда и не вмешиваются, цель сделать девал на панике, нужно набраться терпения
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 12:39
#
Для кого фиаско?
+
+31
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 12:41
#
Зеленский не проиграет, он же продал гривневые ОВГЗ...
+
+32
Diego Donati
Diego Donati
20 липня 2020, 13:31
#
Зе не проиграет, поскольку уже купил виллу в Италии.
+
0
Vlad UKR
Vlad UKR
21 липня 2020, 7:56
#
Зе уже выиграл купил , 40 лямов зелени Коломой перевел с привата , Зе купил 3 пентхауса в Англии , 10 квартир в Киеве и пару вилл в Италии у него все в шоколаде )
+
+37
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 13:34
#
Что вам тот зеленский?
вы в свой карман смотрите
+
+15
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 14:30
#
Главный спекулянт, который страну положит -лишь бы гривну заработать...
+
+28
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 15:52
#
У вас параноя. лечиться надо (при том, что я на дух не переношу зе)
+
+28
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:05
#
Проблема Зе ,что политика его команды меняется, с переносом -его средст из гривневызх в валютные ОВГЗ...Как-то до этого крепкая гривна его устраивала и его первого Премьера...Потом ,он снял 5 млн.грн. с ОВГЗ и политика поменялась...Уже положил -держи там, как Порошенко....У меня до сих вопросы к НАБУ - тут нет нарушений...
+
0
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 18:37
#
Вы притягиваете за уши ситуацию.
в этом месте не хватает фейспалма. (5 млн грн. это так смешно, что даже коментировать не хочется)
+
0
Heckfy
Heckfy
21 липня 2020, 10:35
#
Охотно поверю (издавна наблюдая за ним ).
+
+15
alexat3107
alexat3107
20 липня 2020, 16:03
#
Шо то про Пороха вы так не говорили, нє?!
+
0
solmor
solmor
20 липня 2020, 13:19
#
Мда, твой прогноз не прошёл, а зря.... я так ждал... 
+
+35
Евгений Ник
Евгений Ник
20 липня 2020, 11:53
#
В США - напилатали кучу $ и раздали их людям. У нас напечатали кучу грн. и кинули людей!
+
0
73057005
73057005
20 липня 2020, 12:04
#
В Европе печатали кучу поменьше .
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:07
#
У них там фондовые, сырьевые рынки, у них эти деньги не доходят до потребительского рынка, правда пузыри растут...А у нас - почти 100% от эмиссии рказывается на потребительском рынке....в принципе и вся разность.
+
+6
Андрей Олекс
Андрей Олекс
20 липня 2020, 12:10
#
Сегодня прочитал хорошую новость для ждунов 30+, но не для аграриев. В этом году урожаи оч.плохие, а так как Украина - аграрная сверхдержава, то валюты от продаж урожая мы увидим очень мало. В прошлом году её было, наверное, свыше 20 ярдов.
+
+15
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 12:43
#
Плохие -єто какие...Уровня 2018,а не 2019 годов...
+
+37
Слава Україні
Слава Україні
20 липня 2020, 14:41
#
Минулого року 65т.з гектара пшениці, цього року 40т.з га.звітують аграрії зі сходу України!
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:10
#
Если бы Украина собирала одну пшеницу- у нас бы до сих пор 40 млн.был бы рекордом. У нас ,в отличие от РФ, кукуруза основная культура. Да и сбор -ранних зерновых -позже начался,в июне  -провал 58%...
+
+15
pro100joker
pro100joker
20 липня 2020, 12:11
#
«На межбанковском валютном рынке цена безналичного доллара поднялась выше отметки 27,60. У покупателей валюты начинается легкая паника, они ждут реакцию Нацбанка.»
а може трошки «оленей» поганяти рішили? Имхо.....
+
+49
Евгений Ник
Евгений Ник
20 липня 2020, 12:16
#
Вже 27.63 новий Голова молодець, яку виважену політику проводить і головне незалежну! Думаю цьому - потрібно одразу до Гонтаревої у Лондони, чи він вже там?
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 13:17
#
Все в интересах Зеленского...Тот же продал гривневые ОВГЗ...Такой был недовольный...
+
0
Vladimir T
Vladimir T
20 липня 2020, 15:51
#
Все идет отлично!!! Наконец геморра с конченным курсом приутих... правда недостаточно... Надо 100!
+
+209
kakayaraznitsa
kakayaraznitsa
20 липня 2020, 12:21
#
А чему вы удивляетесь? Неделю назад писал, что только для слепых не очевидно, что доллар будет по 30 +, до выборов +- 28,5 и после (конец октября, начало ноября) 30-31.  Об этом же было прямо сказано Смолиём -«Ухожу, потому что не хочу включать печатный станок и делать гривну по 30, чего от меня требует руководство страны» Значит новый руководитель НБУ именно с этого и начнёт. Сейчас всё идет по этому сценарию, а мы продолжаем удивляться «как такое могло произойти?» или «это так неожиданно» или «лето гривну любит». Эта «зелёная команда» умудрилась за несколько месяцев сломать всё, что строилось годами, кроме коррупции.
+
+108
Андрей Олекс
Андрей Олекс
20 липня 2020, 12:30
#
Ну да, за постмайданные годы много построили - например, стену на границе с Россией :xD
+
+35
Ivavita
Ivavita
20 липня 2020, 14:35
#
Може досить вде дурню про стіну писати. Зайдіть на вікі і прочитайте про проект стіна.
+
+23
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:12
#
Опять англосаксы,козни православным татарам -строят....
+
+38
Ivavita
Ivavita
20 липня 2020, 17:29
#
То перед тим як щось писати, зверніться за довідкою до кабміну. Чи таке джерело теж не влаштовує?
+
+21
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 12:33
#
Обычно все что говорит власть по ТВ и пр -популизм и загон, обещали 30. По такой логике психологически загонят курс, а потом начнут сами сливать перед выборами и курс просядет — зачтут как «перемога»
Планирую накопить гривну и выждать сей момент дабы откупиться…
ориентир сентябрь, выборы 25 октября, будут митинги и пр которые нужно финансировать.
+
+53
Jassmminne
Jassmminne
20 липня 2020, 12:35
#
Ждите, откупитесь по 30+
+
+21
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:09
#
Так на пару тыщ грн много не откупишь, ясень пень жду зп и вдруг чего да и подешивеет
+
0
Viktor Andriyenko
Viktor Andriyenko
20 липня 2020, 12:54
#
Ви, очевидно (судячи з попередніх коментарів), мали на увазі, що спочатку треба відсидіти у валюті, дочекавшись локального максимуму, а вже потім, вийшовши в гривню, чекати локального мінімуму під вибори? Чи Ви вже зараз «копите» гривню?
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:15
#
Не. Я не раз говорил, валюта 99%. Только покупаю, Не продаю, иногда меняю на товары (расчет валютой налом). Просто пытаюсь спланировать когда закупать опять. Пример: доллар зашел 27.08, евро 30.30 неделей ранее. Гривны мало, на пару сотен что чисто на покушать
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 13:12
#
Яку неділю, про курс 30 на кінець року писали 3 місяці тому
+
+13
Heckfy
Heckfy
20 липня 2020, 13:55
#
Новый глава обещал стабильный курс ( как его приоритет),судя по всему -трепло .
+
0
pro100joker
pro100joker
20 липня 2020, 12:38
#
«контрольована» емісія « - »дешеві гроші"...
+
0
Jassmminne
Jassmminne
20 липня 2020, 12:38
#
Ну, что же сити вишел покупать бакс под нерезов. Это значит, что нерезы уже нервничают, и что бакс будет расти и дальше.
Не исключаю вариант, что перед выборами бакс опустят.
+
0
Vladimir T
Vladimir T
20 липня 2020, 15:53
#
Вот и отлично.... а то привыкли на ОВГЗ подворовывать...
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 16:13
#
Вы про Зеленского?
+
0
Слава Україні
Слава Україні
20 липня 2020, 18:33
#
++
+
0
Vladimir T
Vladimir T
21 липня 2020, 7:12
#
Та про всех... Предыдущий был не лучше
+
+29
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 12:48
#
Автора, видимо, вложились" в гривон. Так нервничать из за роста! )
+
+15
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 12:52
#
10 июля 2020, 19:24
# Гривна стабильна на заявлениях МВФ о политике НБУ — эксперт +15
-------------------------
І допоки редактори «встигають» прибирати неугодні комментарі - вони(на диво!) встигають набирати лайки!
--------------------------
То таки - бджоли проти меду???
Чи ми маємо справу з заангожованістю редакції???
+
+15
Vit1983
Vit1983
20 липня 2020, 12:55
#
А что печатный станок у нас уже включили?Нет тогда загон однозначно!!!
+
+28
Bux Rus
Bux Rus
20 липня 2020, 13:54
#
Та его давно включили, просто контролировали и сдерживали. А щас раздувают панику. а могли погасить панику, а могут доиграться что будет поздно сдерживать панику.
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 12:58
#
А может кто объяснить - почему ритейл по бытовой технике считает ее по курсу 29 -29,5?
и при чем тут печатный станок и бывший глава нбу
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 13:13
#
Добре що хоч Алі рахує по курсу Приватбанка
+
+11
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 13:41
#
Али ничего не считает.
считают сами банки-эмитенты карт по установленому курсу.
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 14:16
#
Платите с долларовой карты и будет Вам счастье!)
+
0
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 15:53
#
Мне советы не нужны) у меня всё ок с курсом ;) то вон другому оратору советом помогите)
+
0
u3IOm4uk
u3IOm4uk
20 липня 2020, 16:07
#
Рублевая валюта?)
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 16:14
#
Уважаемый «Немец»! ) Это я не Вам. Просто алгоритм так размещает комментарии. И шьо ми такие нервные!)
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 16:46
#
Я так і написав. Алік рахує долари, а по якому курсу — це справа покупця товара. В моєму випадку по курсу Приват24
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 17:27
#
Для тих хто в броніку. Відкрийте картку в доларах в ПБ.
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 17:40
#
Я так і написав. Відкрив картку в доларах в Приват24, на неї кидаю з гривневої картки по курсу Приват24 в долари і розраховуюсь нею на Аліку. А що ви не зрозуміли?)
+
+12
AAAA2000
AAAA2000
21 липня 2020, 9:54
#
Нічого не зрозумів!)))
Навіщо? Якщо так, то можна і з гривневої платити - ефект буде такий самий.
Якщо доларова, то зп як мінімум має на неї у валюті заходити, або в обміннику купити вигідніше і покласти на картку.
+
0
SergS7
SergS7
21 липня 2020, 11:27
#
У мене є гривні на гривневій картці. Відкрив віртуальну доларову для розрахунків у інтернеті. На неї перекидаю з гривневої, сума зараховується в доларах по курсу Приват24. Відкриття віртуальної картки зайняло 1 хвилину не виходячи з дому. Перекидати на неї теж зручно, не бігаючи по обмінниках і касах. Може курс не найбільш вигідний, але купівля валюти таким чином займає кілька секунд. Окрему додаткову віртуальну картку для оплати в інтернеті радять відкривати самі ж банкіри, щоб туди перекидати лише потрібну для купівлі товару суму. І не світити номер своєї основної картки, щоб шахраї не вкрали з неї гроші
+
+42
mats
mats
20 липня 2020, 13:00
#
Похоже, банки скупают доллар под завтрашнее размещение долларовых ОВГЗ.
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 13:07
#
Да, но главное мало экспортеров. Наторговали 70млн то. Ндс дают и уже 200млн грн за четверг
+
+15
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 13:33
#
Ну все не по плану! Ну кто так делает, да!? И НДС возмещает и бакс подымает!
Разрыв всего!
Походу надо теперь под возмещения НДС бакс экспортерам покупать??? Иначе завтра будет дороже! )))
+
+44
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 13:11
#
Авторе! Міняйте методичку! Ваше «падіння курсу під бюджетні платежі» уже не працює! )))
+
0
pro100joker
pro100joker
20 липня 2020, 13:47
#
Появился Нацбанк с продажей по 27,67.  щось за дуже швидко як на диво))
+
+15
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 14:40
#
Текущий максимум, сигнал к продаже, экспорт отреагирует и можно констатировать конец загона.
+
0
pro100joker
pro100joker
20 липня 2020, 15:59
#
Легка корекція до 23 липня?
+
+23
AleksandrBank
AleksandrBank
20 липня 2020, 13:54
#
Падение производства сельхозпродукции ускорилось до 19%, – Госстат.

Падение производства сельскохозяйственной продукции в Украине в январе-июне 2020 года к аналогичному периоду 2019 года ускорилось до 18,7% с 2% по итогам первых пяти месяцев.

https://mbiz.censor.net.ua/news/3209067/padenie_proizvodstva_selhozproduktsii_uskorilos_do_19_gosstat

Готовиться к девалу на 20%+?!
+
0
laa1999
laa1999
20 липня 2020, 14:43
#
Сбор зерновых в этом году позже и все больше производителей -идут от ранних зерновых к кукурузе....Хотя позже -это, и падение,сбора.
+
+29
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 14:19
#
Це вилазить боком та «редька», про яку я писав минулого року! Коли аграрку «нагинали». Аграрка багата! Доїмо аграрку! В цьому році і Бозя на стороні аграрки. Готуйтеся, шановні, сосати чупа-чупси. Або просто.
+
0
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 15:55
#
Тоже самое будет с ИТ, если попробуют подоить)
+
0
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 16:17
#
Погодь, пока не до них
+
0
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 18:40
#
И слава богу)
+
+52
AAAA2000
AAAA2000
20 липня 2020, 14:26
#
От і настане час побачити всі переваги «монетарного» управління. Шкода тільки що у нас дають умивати руки, що «не крали». Тіпа «красавчики» ж ми були. А от ці!!!..... Цікаво, хто тепер буде продавати валюту без грьобаних «нерєзідєнтов», «багатіїв» аграріїв (мовляв - та в них тієї валюти - кури не клюють), гастарбайтерів та інших. І звідки це взявся попит раптово! При «мертвому» імпорті??? Валюта ж у нас нікому не потрібна!!! Чи потрібна??? Чи борги дорогою гривнею будуть віддавати? Певно що так. ДорогОю. Эдак по 29-30.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
20 липня 2020, 15:11
#
Сегодня в достаточно хорошей обменке - USD: 27.55 - 27.70 в центре.
+
+14
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 15:39
#
Стоит слить! Но это чисто для качелистов, я бежать не буду
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
20 липня 2020, 15:58
#
Сейчас - 27.60 - 27.67. Я вряд ли буду менять, если не прижмет. Если договорюсь - то и за отдых заплачу в долларах.
+
+30
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 15:58
#
Вы бы оставили свои советы при себе.
с учётом того, как часто вы не попадаете со своими прогнозами ;)
+
+15
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 17:33
#
Зато 100% все мои действия верные и могу назвать по датам когда покупал валюту и когда указал на рост к 27.5. Но уже выше.
+
+28
bimmer
bimmer
20 липня 2020, 18:42
#
Вы уже указывали даты покупки, и это были явно не самые вкусные цены на рынке (вы ж на флэте не покупаете, только как петух жареный клюнет в зад)
+
+15
bimmer
bimmer
21 липня 2020, 18:13
#
Как я и говорил - от ваших советов нужно держаться подальше.
+
+15
mats
mats
20 липня 2020, 16:16
#
15:35 Желающих купить очень много, это ощущается. Вернулись опять выше 27,60 и «бидами», и «офферами».
15:12 Самые дешевые предложения продажи откупаются очень оперативно. Спекулянты, которые начали продавать одновременно с Нацбанком, теперь закрывают позицию, откупая проданный ранее объем.

Сливать рановато, как по мне.
+
+12
Kharkivcity
Kharkivcity
21 липня 2020, 16:06
#
Как видите, уже выше, а сливать ещё рано.
+
0
Vladimir T
Vladimir T
20 липня 2020, 15:54
#
Слабеньоко както растет...  Ждем реального роста!
+
0
zamis
zamis
20 липня 2020, 16:57
#
Постепенная девальвация гривни на 10% вместе с другими поддерживающими мерами создаст стимулы для экономики.
Об этом во время онлайн-конференции аналитического центра CASE Украина в понедельник заявил глава парламентского комитета по вопросам финансов, налоговой и таможенной политики Даниил Гетманцев, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на «Интерфакс-Украина».
«Если говорить о курсе гривни, то по мнению многих экспертов, она переоценена в пределах 10%. Это вопрос, который должен решать Национальный банк... Но ничего страшного в постепенном, медленном проседании гривни в рамках 10% я лично не вижу», - сказал Гетманцев.
+
+39
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 17:44
#
А як же Бігмак: гривня — найбільш недооцінена валюта в світі. Гетьманцев не любить бігмаки?
+
0
vitalii94
vitalii94
20 липня 2020, 17:51
#
А то что покупательная возможность народа упадёт, этот пресонаж не понял наверно, и то что работать в Украине за 500$ желающих нет, так как даже люди в возрасте пользуються спросом в Европе, при курсе 30, ловить здесь будет ничего, а обслуживать бюджетников нада, зарплата ж у них маленькая...
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 17:52
#
Якщо просідання 10%, то це 2,70. М-є-є-є-длєнное напевно означає до кінця року=5 місяців=22 тижні. 2,70/22=12 коп. на тиждень. За минулий тиждень норму перевиконали у 4 рази, отже потрібний відкат.
Якщо девальвувати по 50 коп. на тиждень, то на кінець року будемо мати курс 38, що на 40 % вище теперішнього, а не на 10
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
20 липня 2020, 18:06
#
Она переоценена больше чем на 10%, реальный курс на конец года между 37-38 за даллар, а там уже посмотрим как будет развиватся ситуация....
+
0
motoruller
motoruller
20 липня 2020, 17:33
#
Завтра наберут валютных овгз, Со среды откат
+
0
SergS7
SergS7
20 липня 2020, 17:45
#
Візьму по 27,00
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
20 липня 2020, 22:44
#
Думаете будет такой спрос, что потушит волнения?
+
+27
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
20 липня 2020, 18:04
#
До конца недели будет 28.5-28.8 а там будем посмотреть что будет дальше, если у них среднее за год 30, то реально сходить на 36-37 в декабре и будет средне годовой 30...
+
+11
Слава Україні
Слава Україні
20 липня 2020, 18:40
#
+
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися