Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 липня 2020, 16:20

Де вигідно і безпечно купити криптовалюту

Економічна криза має всі шанси вивести інтерес до криптовалютам на новий рівень. Багато інвесторів скептично ставляться до перспектив долара і євро в умовах, коли центробанки «накачують» економіку грошима.

Завдяки цьому криптовалюта може стати вигідною інвестицією, але важливо розібратися, як убезпечити себе при її купівлі.

Показники зростання

За даними аналітичного сервісу Glassnode, кількість електронних гаманців, у яких зберігається хоча б один биткоин, цієї весни встановила рекорд, досягнувши позначки у 800 тис. Інтерес до криптовалюти позитивно позначився і на її вартості. Так, у середині березня вартість основних криптовалют обвалилася паралельно з падінням фондових ринків, однак з того моменту вона вже відіграла падіння і становить навіть більше, ніж до обвалу.

Наприклад, біткойн порівняно з показником на 1 березня додав у ціні $750, подорожчавши на 9%. Ще більший дохід принесла б покупка іншої популярної кріптовалюти – ефіріум. Він піднявся в ціні на 10%.

Рекорди прибутковості зараз показують менш відомі кріптовалюти: Hedera Hashgraph подорожчала на 214%, Streamr – на 185%, а Datum – 168%.

У той же час вкладатися зараз в нові криптовалюти експерти не радять – справа надто ризикована. До того ж, потрібно провести величезну аналітичну роботу, щоб зрозуміти, яка з них має шанс «вистрілити».

На думку експертів, якщо є бажання вкласти гроші в криптовалюту – краще вибрати вже відому, яка також може принести істотний дохід. Наприклад, за прогнозами аналітиків Weiss Crypto, біткойн має всі шанси піднятися в ціні до $12 тис. з нинішніх $9400.

Ризикові інвестиції

Тим, хто планує купувати криптовалюту, слід розуміти ризики, притаманні таким операціям. І мова не тільки про можливе зменшення ціни монет. На ринку вистачає шахраїв, які бажають ніжиться на неуважних або занадто довірливих інвесторах.

Існує безліч схем, спрямованих на заволодіння коштами тих, хто купує криптовалюту «з рук». Найпростіша з них — «помилка» з комою. Наприклад, ви продаєте біткойн за $9350. Покупець каже, що переведе гроші вам першим, а вже слідом — ваша черга. Однак надсилає лише $9,350. Якщо подивитися на цю цифру швидко, можна й не помітити підступ, а якщо й помітите, шахраї все одно багато не втратять. Також існує цілий ряд інших хитрощів.

В таких умовах безпечніше звертатися в електронні обмінники криптовалют. Знайти їх не складно – достатньо написати запит в гуглі. Однак і тут є нюанси.

В інтернеті існує велика кількість лже-обмінників, які візьмуть гроші за куплену криптовалюту, але у відповідь нічого не відправлять. Боротися з ними досить складно, адже це, як правило, сайти-одноденки. Після декількох операцій, коли потерпілі звертаються в поліцію або пишуть про шахраїв на формуах, зловмисники просто кидають сайт і створюють інший. Ще в 2018 році киберполиция викрила цілу мережу фейкових криптообмінників. Проте кардинально змінити ситуацію це не допомогло.

Зважений підхід 

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв краще всього купувати крипотвалюту в надійних, перевірених роками обмінниках.

Для прикладу розглянемо роботу сервісу Mine.exchange. Це один з найбільших електронних обмінників, який працює вже більше 5 років. До того ж, про його роботу на сайті BestChange та інших платформах моніторингу обмінників клієнти залишили понад 9 тис. відгуків.

Тривалий досвід роботи – вже гарантія того, що сайт не припинить роботу заради коштів кількох клієнтів. Однак, якщо порівнювати Mine.exchange з іншими компаніями на ринку – цей обмінник покаже і ряд інших переваг.

Так, робота сервісу повністю автоматизована. Це означає, що клієнту не потрібно отримувати якісь реквізити і самостійно пересилати на них гроші. Досить просто обрати, яку він хоче провести операцію, а все інше зробить система. Це робить неможливою технічну помилку, через яку гроші можуть піти за неправильною адресою з примарним шансом їх повернути. До того ж, автоматизація процесу економить час.

При покупці кріптовалюти слід звернути увагу на хитрощі деяких обмінників. Наприклад, вони можуть ставити дуже вигідний курс, який клієнт побачить в моніторинговій системі. Однак, поки інвестор буде робити заявку, сайт різко змінить курс, чого користувач і не помітить, поки не проведе операцію.

Крім того, потрібно враховувати ще одну особливість покупки біткойна. Для того, щоб підтвердити транзакцію, має пройти якийсь час. За цей час курс кріптовалюти на біржі може зміниться. Тому, якщо новий курс став більш вигідний для обмінника – операція проводиться відповідно йому. А от якщо через змін курсу вигоду отримав би клієнт – для операції залишається курс, за яким була зроблена заявка.

На Mine.exchange такі схеми неможливі – операція завжди пройде за тим курсом, який був на момент подачі заявки. У таких умовах деякі клієнти сервісу зізнаються, що навіть не перевіряють поточний курс на біржі, адже повністю довіряють системі.

Крім гарантій безпеки для інвесторів важливою є також зручність сервісу. Тому Mine.exchange зробив роботу свого сайту максимально зручною. Операції можна проводити цілодобово, а якщо виникають питання, можна написати в службу підтримки, яка відповідає протягом однієї хвилини.

Купити біткойн на сайті компанії можна за допомогою картки будь-якого банку України. Заздалегідь переводити для цього гривні в долари не потрібно. Операція можлива і в національній валюті. Так само можна і продати біткойн – гроші прийдуть на банківську карту. Якщо ж клієнту зручніше використовувати електронний гаманець – таку можливість сайт також надає.

На жаль, наскільки зручним не був би сервіс обміну, він не може гарантувати, що буде з криптовалютой в майбутньому: подорожчає вона чи її ціна впаде. Тому рішення про те, коли купувати, а коли продавати «монети» кожен інвестор повинен буде приймати самостійно.

Коментарі - 2

+
0
Bitcoin
Bitcoin
15 липня 2020, 17:07
#
Шахта ок
+
+43
Італій .
Італій .
16 липня 2020, 8:28
#
Инвестор (смех из под стола)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися