Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2020, 15:28

У МВФ оцінили стан банківського сектору в Україні

Національний банк України відмінно робить свою справу і виконує свої завдання, відповідно до законодавства, а банківський сектор перебуває у хорошій формі.
Таку думку висловив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв’ю Liga.net.

Національний банк України відмінно робить свою справу і виконує свої завдання, відповідно до законодавства, а банківський сектор перебуває у хорошій формі.
Фото: glavcom.ua

Як МВФ оцінює роботу НБУ

«За всіма критеріями, Національний банк відмінно робить свою справу і ефективно виконує свої завдання, як визначено в Конституції та законі про НБУ. Наразі інфляція низька, міжнародні резерви високі, а банківський сектор у хорошій формі», — сказав Люнгман.

Він зауважив, що це створило передумови для сталого економічного зростання, оскільки, перш ніж робити довгострокові інвестиції, інвестори хочуть бути переконані в макроекономічній стабільності.

Читайте також: У МВФ закликали уряди не кредитувати, а інвестувати в бізнес

«Разом з тим, інвестори також повинні бути впевнені у захищеності своїх прав власності, ефективному і рівному ставленні до бізнесу з боку органів влади та справедливості і безкорупційності судів», — наголосив представник МВФ.

Крім того, він зауважив, що довгострокове економічне зростання потребує розвиненої транспортної інфраструктури, добре освіченої робочої сили та хороших умов життя.

Читайте також: Міністр економіки: «Зараз банківська система в гіршому стані, ніж у 2014 році»

За його словами, попри те, що за останні п’ять років було зроблено чимало щодо реформування економіки, і за останній рік було ухвалено низку важливих законів, багато чого ще тільки належить зробити.

Читайте також: У МВФ назвали умови співпраці з Україною після відставки Смолія

Раніше повідомлялося

  • 1 липня 2020 року Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням через «систематичний політичний тиск».
  • 2 липня президент прийняв відставку. Підтримав відставку і профільний комітет Ради. 3 липня Рада звільнила Смолія.

ВІДЕО: Боротьба за крісло голови НБУ: лідери, перші втрати та курсові ризики

  • В Офісі Президента запевнили, що правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності, додавши, що «безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України».

Коментарі - 5

+
0
Італій .
Італій .
10 липня 2020, 15:34
#
Он же не ответил ни на один вопрос :D

Ему можно идти в украинские депутаты, а там и в президенты — с такими навыками ухода от вопросов имеет хорошие перспективы.
+
+48
ekassw
ekassw
10 липня 2020, 16:38
#
Он как раз вполне толково и доходчиво ответил ровно на все вопросы. На некоторые расплывчато по канонам дипломатии (позиция МВФ из них асболютно ясна, а ответы даны так чтоб не было малейшего повода прикопаться на предмет давления), на некоторые целиком конкретно и доходчиво.
А Вы хотели, чтобы он назвал фамилии и цифры? Вам тогда на лавочку к пенсионерам, там всё расскажут про политику и экономику намного точнее. :)
+
0
Італій .
Італій .
10 липня 2020, 16:54
#
- Чи побачили ви достатньо підтверджень тому, що на НБУ дійсно здійснювався політичний тиск, як про це заявляв ексголова Яків Смолій?

ответ отсутствет

- Чи проводить президент України консультації з МВФ щодо кандидатів на посаду голови НБУ?

дан непрямой ответ, ОК, зачтём

- Яким має бути новий голова НБУ, на думку МВФ? 

ответа нет

- Чи вважаєте ви, що після подій навколо звільнення Смолія, загроза незалежності НБУ стала більш суттєвою?

ответа нет

- Чи можна стверджувати, що у цьому сенсі Україна вже порушує меморандум у частині про незалежності центрального банку?

ответа нет

- НБУ критикують за те, що центробанк не сприяє економічному зростанню та зайнятості в Україні. Чи згодні ви з цією оцінкою?

ответа нет

Дальше я уже читал по диагонали, возможно он где-то и дал ответы, но общий подход такой же как в своё время у Зеленского при ответах на вопросы журналистов во-время шаурма-конференции.
+
0
ekassw
ekassw
10 липня 2020, 17:08
#
Мне нечего добавить к тому что я уже написал, а Вам таки на лавочку к пенсионерам.
Все ответы даны так, чтобы вполне прозрачно донести позицию Фонда и при этом не дать повода для обвинений в давлении.Из каждого ответа вполне четко понятно, что Фонд думает о происходящем и на что рассчитывает. Для тех кто хоть немного умеет понимать дипломатический язык, конечно.
+
0
Італій .
Італій .
10 липня 2020, 17:43
#
Мне нечего добавить к тому что я уже написал, а Вам таки на лавочку к пенсионерам.

Мне тоже нечего добавить к тому что написал. А хамить тебе не буду, смысл?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися