Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 18:06

Мінфін заявив, що готовий до запуску РРО в смартфоні

Мін'юст зареєстрував наказ Міністерства фінансів про порядок реєстрації і застосування програмних РРО, а також — наказ про затвердження форм та змісту розрахункових документів. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Мін'юст зареєстрував наказ Міністерства фінансів про порядок реєстрації і застосування програмних РРО, а також — наказ про затвердження форм та змісту розрахункових документів.
Фото: delo.ua

Що затвердили

«Затверджено порядки реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (прро), визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи прро в режимі», — йдеться в повідомленні Мінфіну.

Читайте також: 11 «болючих» питань про РРО для ФОПів

«Введення програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки і створення рівних умов ведення підприємницької діяльності.

Програмне забезпечення РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків", — запевнили в Мінфіні.

Читайте також: РРО: Кого і коли почнуть штрафувати за новими правилами

Нагадаємо

  • З 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмного РРО буде доступним для повноцінного використання для всіх охочих безкоштовно.
  • Використання РРО, для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов'язковим з 1 січня 2021 року.

Коментарі - 3

+
+28
zevs1
zevs1
8 липня 2020, 19:54
#
Детинизация должна начинаться сверху с чиновников, особенно когда рассказ про очень удобный РРО сервис со стороны властей стоит насторожиться.
+
+15
Strain
Strain
8 липня 2020, 22:29
#
Я не знаю как кто, а я как представитель одной из крупнейших украинских ритейловых компаний могу ответственно заявить, что мы не смогли получить никакой исчерпывающей информации про эти программные РРО.

Оно вроде и есть где то на бумаге и у кого то в головах, а по факту пользоваться ним невозможно.
+
0
Sergio1963
Sergio1963
9 липня 2020, 6:16
#
Налоги должны платить все! От таксиста нелегала с ЖД вокзала до рядового полицейского на Мерсе. Если конечно мы все хотим жить «как в Европе» а не в Бандустане...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися