Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 16:16

Кабмін схвалив зміни до бюджету Пенсійного фонду

Кабмін схвалив внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України (ПФУ) на 2020 рік, а також скорочення чисельності територіальних органів ПФУ. Про це повідомляє Уніан.

Кабмін схвалив внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України (ПФУ) на 2020 рік, а також скорочення чисельності територіальних органів ПФУ.
Фото: pon.org.ua

На скільки збільшили бюджет

Рішення було прийнято в ході засідання 8 липня без обговорення.

Проект передбачає збільшення дохідної і видаткової частин бюджету на 32,9 млрд грн. При цьому асигнування з держбюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій та дефіциту коштів ПФУ зростають на 29,7 млрд грн.

Читайте також: Третина пенсіонерів в Україні отримують пенсію до 2000 гривень

Наголошується, що видатки ПФУ за рахунок власних коштів зростають на 13,5 млрд грн, за рахунок коштів держбюджету – на 19,5 млрд грн. Ці кошти передбачені для фінансування щомісячної компенсації пенсіонерам старше 80 років та виплати одноразової допомоги у розмірі 1 тис. грн.

Читайте також: Мінфін планує проводити індексацію пенсій щороку

Які витрати уріжуть

Передбачено, що на 59,7 млн грн зменшуються витрати на фінансування адміністративних витрат, що пов'язано з оптимізацією чисельності працівників.

Також з метою оптимізації бюджету передбачено скорочення чисельності територіальних органів ПФУ на 1200 одиниць, або 5% чисельності.

Читайте також: В Україні зріс прожитковий мінімум. Як зміняться соцвиплати і пенсії

«З урахуванням зазначених змін бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік є збалансованим з залишком коштів на кінець року 224,8 млн грн», — сказано в документі.

Раніше повідомлялося

  • У квітні 2020 року Рада прийняла зміни до держбюджету України на 2020 рік, які, зокрема, включали підвищення витрат на пенсійне забезпечення на 29,7 млрд грн.
  • З квітня були введені щомісячні виплати у розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн.
  • Також у квітні була проведена виплата одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн, для пенсіонерів, які отримують менше 5 тис. грн.

Коментарі - 2

+
+8
Nebalaganov
Nebalaganov
8 липня 2020, 17:12
#
Интересно, какой процент из будущих сокращенных голосовали за Зе? В любом случае, «покращення» прочувствуют на собственной шкуре.
+
0
Shurik Linnik
Shurik Linnik
8 липня 2020, 20:57
#
Куда ще зменьшувати,хиба щоб песіонери в чергах мерли...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися