Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 15:16

Мінфін планує проводити індексацію пенсій щороку

Індексація пенсій, яка цього року була проведена в квітні, буде проводитися щорічно. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час години запитань до уряду в парламенті, передає Уніан.

Індексація пенсій, яка цього року була проведена в квітні, буде проводитися щорічно.
Фото: zik.ua

Про що сказав міністр

«У той момент, коли було призначено наш уряд, ми почали відповідально займатися цим питанням, і змінами до бюджету у квітні були передбачені кошти Пенсійного фонду на індексацію пенсій.

Більше того, хочу сказати, що ми припускаємо індексацію і в наступному році, тобто це нормальна практика, коли ми проводимо індексацію щорічно», — сказав Марченко.

Читайте також: Чи зможуть пенсіонери розсварити Україну з МВФ

Як індексували пенсії цього року

У травні 2020 року була проведена індексація пенсій на 11%.

Перерахунок пенсій провели із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

Читайте також: Індексація пенсій. На пенсіонерах заощадили 30 мільярдів

У разі коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії виявлявся менше 100 гривень, пенсіонеру була встановлена доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Читайте також: Під час карантину доходи Пенсійного фонду різко знизилися (інфографіка)

Нагадаємо

  • З квітня 2020 року ввели щомісячну виплату в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень.
  • 16 березня президент Зеленський доручив уряду виплатити по 1000 гривень пенсіонерам, які отримують до 5 тисяч гривень в місяць. Ці виплати провели в квітні-травні.

Коментарі - 3

+
+39
conturov
conturov
19 червня 2020, 16:23
#
Круто, что тут сказать. Правительство Порошенко это уже реализовало, но с приходом зеленых это *** и теперь преподносят это как свою заслугу. 

И вот так с каждой инициативой, херят то что работало и потом преподносят как что-то новое но от себя.
+
+15
zzel
zzel
19 червня 2020, 17:43
#
Даже не правительство - рада прошлого созыва это в закон внесла. Другое дело что правительства зеленского не любят исполнять законы
+
0
meag
meag
19 червня 2020, 19:28
#
Я не розумію, як поважний «минфин» публікує такі статті? Всеодно, що сказати: «Мінфін вирішив дотримуватись законодавства». Адже щорічну індексацію пенсій ж було прийнято у вигляді закону, верховною радою, ще за уряду Гройсмана 03.10.2017 року...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися