Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 15:47

Падіння цін і роботизація. Лагард спрогнозувала, якою буде посткоронавірусна економіка

Головними наслідками пандемії COVID-19 на світову економіку стануть швидка роботизація та автоматизація всіх галузей, коротші ланцюжки поставок і падіння цін на більшість товарів і послуг. Про це заявила директор ЄЦБ Крістін Лагард під час онлайн-пресконференції, передає Liga.net.

Головними наслідками пандемії COVID-19 на світову економіку стануть швидка роботизація та автоматизація всіх галузей, коротші ланцюжки поставок і падіння цін на більшість товарів і послуг.
Фото: liga.net

Що зміниться після пандемії

Перехід на нову економічну модель в наступні два роки негативно позначиться на рівні зайнятості і виробництві, додала Лагард. Також варто очікувати посилення дефляції в розвинених економіках протягом перехідного періоду.

За словами Лагард, в період коронакризи буде зруйновано 35% наявних ланцюжків постачань товарів у світі.

Читайте також: Світова торгівля з початку року скоротилася на 3% — СОТ

Використання роботів і автоматизованих сервісів збільшиться на 70-75% у найближчі кілька років. Уже сьогодні відзначається значне зростання онлайн-платежів у європейських країнах, акцентувала директор ЄЦБ. Лагард додала, що активна діджіталізація прискорить створення єдиного європейського цифрового ринку.

Читайте також: Дефіцит зовнішньої торгівлі України з країнами ЄС зріс на 67%

Коронакриза посилить економічну нерівність серед населення, попередила директор ЄЦБ.

Раніше повідомлялося

  • Індекс світового показника торгівлі товарами за час карантину впав до найнижчого рівня з моменту, коли його почали рахувати. Про це повідомила Всесвітня торгова організація.

Коментарі - 1

+
+56
bonv
bonv
6 липня 2020, 16:10
#
Ринок нерухомості - товсь!:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися