Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2020, 16:14

Світова торгівля з початку року скоротилася на 3% — СОТ

Світова торгівля в першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього скоротилася на 3% через негативний вплив пандемії коронавірусу і введення в більшості країн карантину. Про це повідомила пресслужба Всесвітньої торгової організації (СОТ), передає Уніан.

Світова торгівля в першому кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього скоротилася на 3% через негативний вплив пандемії коронавірусу і введення в більшості країн карантину.
Фото: agronews.ua

Прогнози на другий квартал

СОТ прогнозує, що у другому кварталі світова торгівля скоротиться на 18,5% порівняно з другим кварталом 2019 року.

За словами генерального директора СОТ Роберто Азеведу, для відновлення зростання в 2021 році потрібна концентрація зусиль держав у своїй економічній політиці.

«Щоб почати повноцінне відновлення виробництва і торгівлі в 2021 році, фіскальна, монетарна і торгова політики держав повинні бути максимально скоординовані і спрямовані на одну мету», — сказав Азеведу.

Читайте також: СОТ дала прогноз щодо відновлення світової торгівлі після кризи

За прогнозом СОТ, світова торгівля в зв'язку з пандемією коронавірусуа та її економічними наслідками може скоротитися в 2020 році на 32% порівняно з 2019 роком. Згідно з оптимістичним прогнозом, світова торгівля скоротиться на 13%.

Читайте також: Експерти підрахували, скільки може втратити світова економіка через пандемію коронавірусу

Раніше повідомлялося

  • Раніше Всесвітня торгова організація (СОТ) прогнозувала спад у світовій торгівлі у 2020 році з 13% до 32% на тлі пандемії коронавірусу.
  • У першому кварталі 2020 року обсяги українського експорту скоротилися на 0,1% проти першого кварталу минулого року, імпорт скоротився на 3,3%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися