Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2020, 20:00

Головне за тиждень: відставка голови НБУ, відкликані євробонди і питання «євроблях»

Увечері 1 липня глава Нацбанку Яків Смолій подав Президенту заяву про звільнення за власним бажанням. Причиною свого рішення глава НБУ назвав політичний тиск. «Мінфін» розібрався, до яких наслідків може призвести відставка Смолія і хто очолить Нацбанк.

Смолій розповів, що має на увазі під політичним тиском на НБУ

Правління Нацбанку у четвер провів зустріч з бізнесом, в ході якої чинний глава НБУ розповів, що має на увазі під систематичним політичним тиском на НБУ і озвучив свої очікування щодо подальшої роботи центробанку.

Україна скасувала розміщення євробондів на $1,75 мільярда після відставки глави НБУ

Угоду про розміщення Україною єврооблігацій на $1,75 млрд із погашенням в 2033 році було скасовано через кілька годин.

Відставка Смолія і долар по 40: паніка або реальність (відео)

Як відставка глави Нацбанку вплине на макроекономічну стабільність в країні? Чого очікувати далі? Чи є загрози для курсу гривні? Який курс очікувати найближчим часом? Свою думку і прогнози з цих питань озвучив фінансовий експерт Олексій Козирєв в екстреному випуску на нашому youtube-каналі.

Шевченко vs Лавренчук: Рейтинг претендентів на посаду глави НБУ від читачів «Мінфіну»

«Мінфін» попросив читачів проголосувати за одного з ймовірних кандидатів на посаду голови Національного банку України. За добу в голосуванні взяло участь близько 1200 осіб.

Які нові закони Нацбанк готує для страховиків і фінкомпаній

Національний банк готує нові закони, які будуть визначати правила діяльності мікрофінансових організацій, кредитних спілок, страхових компаній та інших учасників фінансового ринку.

В Україні хочуть повністю змінити автомобільні податки. Хто заплатить за евробляхи

Найближчим часом в Україні може вирішитися питання «євроблях». Останні пів року вони фактично існують у правовому вакуумі, оскільки пільговий період для таких машин продовжували тільки до кінця грудня 2019 року.

ПФУ запустив сервіс автоматичного призначення пенсій. Як користуватися

На порталі Пенсійного фонду запрацював сервіс автоматичного призначення пенсій. Тепер, щоб оформити пенсію, не потрібно відвідувати ПФУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися