Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2020, 11:15

Президент провів консультації щодо призначення нового очільника НБУ

Президент Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом Національного банку та учасниками ринку щодо кандидатури нового голови НБУ. Про це повідомляє пресслужба ОП.

Президент Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом Національного банку та учасниками ринку щодо кандидатури нового голови НБУ.
Фото: 24tv.ua

Деталі зустрічі

Президент провів зустрічі з заступниками голови Нацбанку, керівниками державних і приватних банків, а також керівництвом банківських організацій і установ.

У зустрічах брали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступниця Юлія Кузнєцова, міністр фінансів Сергій Марченко, голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Під час переговорів детально обговорили стан фінансового сектору держави і можливий вплив на банківський ринок заяви Якова Смолія про відставку з посади голови НБУ.

Читайте також: Євросоюз стурбований відставкою голови Нацбанку

Зеленський ще раз наголосив на необхідності зберегти незалежність центрального банку.

«Незалежний Національний банк — це запорука макроекономічної стабільності держави і гарантія добробуту українців. Тому я як президент буду обстоювати незалежність НБУ за будь-якого керівництва. Це основа фінансової і макроекономічної стабільності нашої держави».

Читайте також: Відставка голови НБУ. Хто замінить Смолія і що буде з економікою

Крім того, на зустрічі обговорили можливі кандидатури нового голови НБУ.

Передісторія

  • 1 липня 2020 року Смолій написав і подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням через «систематичний політичний тиск».
  • 2 липня президент прийняв відставку. Підтримав відставку і профільний комітет Ради. Голосування за нового голову НБУ відбудеться сьогодні, 3 липня.
  • Обов'язки голови НБУ до призначення нового очільника виконуватиме перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 липня 2020, 15:56
#
Как претендент на кресло главы НБУ Кирилл Шевченко
со своим подельником Чернышовым разворовывал государственный Укргазбанк

Источник: https://antikor.com.ua/articles/392517-kak_pretendent_na_kreslo_glavy_nbu_kirill_shevchenko_so_svoim_podeljnikom_chernyshovym_razvorovyval_gosudarstvennyj_ukrg

Ни отнять ни добавить…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися