Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2020, 9:09

МВФ попередив ринки про ризики корекції після можливого відновлення обмежень

Ринки акцій та інших ризикованих активів можуть пережити повторний спад, якщо поширення коронавірусу продовжиться, обмежувальні заходи будуть введені повторно або в світовій торгівлі знову запанує напруженість. Про це попередив Міжнародний валютний фонд, пише Reuters.

Що кажуть у МВФ

Фондові ринки пережили обвал в рекордно короткі терміни на початку цього року після появи коронавірусу і пов'язаних з ним обмежень, проте, значною мірою, відновилися з мінімумів, досягнутих 23 березня.

Індекс S&P, що втратив 34% всього за 23 дні, отримав підтримку у вигляді заходів американського центрального банку, і зараз торгується в 10% від рекордного максимуму.

«З'явився розрив між оптимізмом на фінансових ринках і еволюцією світової економіки», — повідомив МВФ в оновленому звіті «Глобальна фінансова стабільність».

Читайте також: МВФ назвав два чинники, через які економіка України падає більше, ніж у інших країн

Цей розрив «підвищує ризик ще однією корекції цін на ризикові активи», повідомив МВФ, додавши, що оцінки багатьох ринків акцій і корпоративних облігацій виглядають «натягнутими».

Напередодні МВФ оновив прогноз світової економіки, вказавши на більш масштабний і глибокий збиток, який завдала пандемія коронавірусу, і знизивши прогноз світового ВВП на 2020 рік.

Корекція може бути викликана більш глибокою і тривалою рецесією, другою хвилею коронавірусу, поновленням заходів стримування або відродженням торгової напруженості, повідомив МВФ.

Посилення глобальних соціальних заворушень у відповідь на зростаючу економічну нерівність також може завдати шкоди настроям інвесторів, повідомив МВФ.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

«Ралі на ведмежому ринку відбувалися і раніше, в періоди значного економічного тиску, часто тільки для того, щоб згодом зійти нанівець», — повідомив МВФ в документі.

Фонд також вказав на ризики, пов'язані із сукупним корпоративним боргом, який знаходиться на історично високому рівні по відношенню до ВВП, і збільшенням заборгованості домашніх господарств.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки до 4,9%

«Це означає, що в даний час є багато країн з високим рівнем заборгованості, які, як очікується, зіткнуться з надзвичайно різким економічним спадом», — повідомив МВФ.

У той час як банки увійшли в кризу з більш високою ліквідністю і подушками безпеки, неплатоспроможність стане перевіркою стійкості сектора, сказано в документі.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+40
bonv
bonv
26 червня 2020, 10:06
#
Ризикові активи стануть більш ризиковими:)))
+
0
bonv
bonv
26 червня 2020, 10:06
#
Купила туфлі - нема спідниці.
Купила спідницю - блузки немає.
Купила блузку - немає куртки.
Купила куртку - сумки немає.
Купила сумку - туфлі не підходять ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися