Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 16:12

Уряд дав «зелене світло» е-резидентству для іноземного бізнесу

Кабмін на засіданні в четвер схвалив запуск в Україні електронного резидентства. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у фейсбуці.

Кабмін на засіданні в четвер схвалив запуск в Україні електронного резидентства.
Фото: unn.com.ua

Що таке е-резидентство

Е-резидент — особливий статус іноземного громадянина в Україні, що відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційним сервісів, спрощує процедури отримання адмінпослуг та укладення цивільно-правових угод, а також надає можливість дистанційно заснувати і вести бізнес в Україні.

«Це один з унікальних проєктів Минцифри, який може зробити Україну потужним Східноєвропейським IT-хабом. Завдяки е-резидентству вже в найближчому майбутньому наша країна стане привабливою для ведення бізнесу іноземцями, в першу чергу, IT-фахівцями», — прокоментував віцепрем'єр.

Читайте також: Мінцифри анонсувало запуск е-резидентства. Що це означає

За словами Федорова, найближчим часом Минцифры з іншими держорганами розробить нормативну базу для запуску проекту. У планах – до кінця року запустити портал е-резидентства.

Що це дасть іноземцям

Іноземці зможуть без необхідності відвідувати Україну:

  • отримувати український кваліфікований електронний підпис;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • можливість відкрити онлайн-рахунок в українському банку;
  • спрощений доступ до адмінпослуг в Україні.

Читайте також: Зеленський розповів, коли іноземцям дозволять купувати землю

Кого це стосується

«Першими е-резидентами бачимо закордонних ІТ-фахівців, які працюють на українські компанії, а також фахівців з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і близького зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку», — зазначив Федоров.

Також він додав, що всі е-резиденти будуть проходити ретельну перевірку в Україні з боку правоохоронних, фінансових органів та Мінцифри.

Раніше повідомлялося

  • Мінцифри планує створити вільну економічну зону для технологічних компаній Diia City. Резидентами Diia City зможуть стати українські та міжнародні IT-компанії, високотехнологічний бізнес, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації.
  • Минцифри очікує, що створення вільної економічної зони дозволить до 2025 року створити майже півмільйона нових робочих місць.

Коментарі - 9

+
+26
Smehue4ki
Smehue4ki
25 червня 2020, 16:16
#
Хорошая идея. В Эстонии это уже давно успешно реализовано.
+
+37
Владимир Бойко
Владимир Бойко
25 червня 2020, 16:22
#
Вот это как раз вторая причина почему тут ничего не будет, а первая это коррупция . Лично я получил электронное гражданство у Эстонии и намного проще и дешевле работать использую его, чем украинское реальное, а темболее элетронное
+
+25
qZen
qZen
25 червня 2020, 17:27
#
Кибер-гражданин, пройдёмте в кибер-отделение. В Кибре-Украине двойное кибер-гражданство запрещено.
+
0
bonv
bonv
25 червня 2020, 17:38
#
Девіз податкової інспекції: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»..
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
25 червня 2020, 19:30
#
«электронное гражданство» в Эстонии - это не совсем гражданство в традиционном понимании слова.
+
0
citizen99
citizen99
25 червня 2020, 22:53
#
Электронное Гэ это типа жидкий дым за 3 секунды, а просто гражданство это как бы коптили рыбы несколько часов или суток по технологии дедов.
+
+46
Bischof
Bischof
25 червня 2020, 17:56
#
Молодцы, давно пора уже.
+
+15
locustsucol
locustsucol
25 червня 2020, 19:45
#
Очередной бред зеленой власти.
Для начала нужно создать выгодность такого гражданства. У нас тут легче вести бизнес? У нас защищено достаточно материальное и интеллектуальное право? И самое главное - можно добиться справедливости в наших судах ?!
Именно текущая власть разнесла в щепки мизерное доверие к судам, ничего опдобное при текущей власти не будет востребовано.
+
0
citizen99
citizen99
25 червня 2020, 22:56
#
Не надо создавать выгоду. Все цифровые ресурсы надо слить и сдать им обратно, пусть пьют свою отраву сами. А наши природные ресурсы надо беречь для себя.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися