Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2020, 14:35

Експерти підрахували, скільки може втратити світова економіка через пандемію коронавірусу

Пандемія коронавірусу може коштувати світовій економіці $82 трлн. Про це заявили експерти Центру дослідження ризику в Judge Business School при Кембриджському університеті, пише Інтерфакс-Україна.

Пандемія коронавірусу може коштувати світовій економіці $82 трлн.
Фото: finbalance.com.ua

Прогнози експертів

Настільки істотні втрати економіка може зазнати за п'ять років у відповідності зі сценарієм «економічної депресії».

Тим часом «оптимістичний» сценарій експертів передбачає втрати в розмірі $3,3 трлн за аналогічний період. Згідно з консенсус-прогнозом, показник складе $26,8 млрд, або 5,3% від світового ВВП за п'ять років.

У минулому році ВВП 19 найбільших в світі економік в сукупності склав $69,2 трлн.

За словами експерта BNP Paribas Пола Холлінгсворта, пандемія коронавірусу принесе структурні зрушення, в тому числі збільшення обсягу заощаджень домогосподарств, зростання протекціонізму, реорганізацію ланцюгів поставок і більший розвиток цифрових технологій.

Читайте також: У МВФ розповіли, за скільки років світова економіка оговтається після пандемії

«Ми, ймовірно, будемо спостерігати бажання людей надалі збільшити свої заощадження на тлі побоювань з приводу перспектив на ринку праці і зарплат», — сказав він, зазначивши, що на поведінку споживачів також можуть вплинути тривоги з приводу потенційних витрат на медицину і податки.

Скільки втратить економіка США

Потенційні втрати для економіки США варіюються в діапазоні від $550 млрд до $19,9 трлн.

Читайте також: 300 світових законодавців закликали МВФ і СБ списати борги найбідніших країн

Раніше повідомлялося

  • «Мінфін» раніше повідомляв, що на початку березня, паніка, викликана коронавірусом, завдала фондовим ринкам збитки в розмірі $9 трильйонів.

  • 12 травня директор МВФ Крісталіна Георгієва визнала, що її організації, «дуже ймовірно», доведеться скоротити прогноз по зростанню світової економіки. Оскільки пандемія коронавірусу вдарила по багатьом країнам сильніше, ніж очікувалося.

  • Департаменту ООН з економічних і соціальних питань прогнозує скорочення світового ВВП на 3,2% в 2020 році в порівнянні з роком раніше.

СТРАХУВАННЯ ВІД COVID-19

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися