Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2020, 16:24

Споживчі настрої українців зросли

Індекс споживчих настроїв у травні склав 76,3 пунктів, що на 10,1 п. більше, ніж у квітні. Про це йдеться у дослідженні Info Sapiens.

«Індекс споживчих настроїв зріс у травні та повернувся на рівень березня 2020 року. Головним чинником зростання є покращення очікувань щодо особистого матеріального становища, що, ймовірно, пов'язано із припиненням жорсткого карантину. Водночас оцінки поточного особистого матеріального становища та доцільності робити великі покупки залишаються низькими та не повернулись на докарантинний рівень», – зазначається у повідомлені.

Згідно з повідомленням, у травні індекс інфляційних очікувань знизився – до 165,4, що на 7,2 п. нижче за минулий місяць. 

Читайте також: Посилення карантину завдасть сильного удару економіці — Кабмін

Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань знизився на 10,3 п., до рівня 136,5.

Нагадаємо

Індекс споживчих настроїв в Україні в березні 2020 року склав 73 п., що на 8,9 п.п. нижче, ніж у лютому 2020 року.

Як проводилося опитування

  • Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни.

  • Під час дослідження опитують 1000 осіб віком від 16 років.

  • Вибірка репрезентативна за статтю та віком, враховує міське та сільське населення й розмір населеного пункту.

  • З дослідження «Споживчі настрої» вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. Статистичне відхилення не перевищує 3,2%.

Коментарі - 6

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 червня 2020, 16:51
#
А почему-бы и нет...

Ведь даже цены на гречку в торговых сетях стали снижаться...
+
+26
bonv
bonv
20 червня 2020, 17:07
#
Українці зрозуміють після завершення карантину, що грошей немає. Хоча в перші кілька тижнів після скасовування складеться враження, що економіка запрацювала і все стало на свої місця. Про це сказав голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі.
"Все ж зараз, під час карантину, велика кількість людей не витрачали багато грошей, але вони підуть в салони, по магазинах, купувати якісь речі.
Десь 2-3 тижні буде враження, що економіка заворушилась і щось таки починається. Але потім майже всі зрозуміють, що грошей більше немає«, – сказав він в інтерв'ю »24 канал"
Саакашвілі зауважив, що люди повинні зрозуміти - не тільки немає грошей, але і не буде робочих місць.
«Значна частина робочих місць просто не повернеться. Дуже велика кількість малих і середніх підприємств збанкрутують, великі також», – сказав він.
Саакашвілі нагадав, що в Україну повернулися близько 2 млн заробітчан. Орієнтовно мільйон із них повернеться до Польщі. За його словами, в країні буде 2-3 млн додаткових безробітних «при тому, що немає жодних можливостей для економічного зростання».
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 червня 2020, 17:29
#
«Саакашвілі зауважив, що люди повинні зрозуміти — не тільки немає грошей, але і не буде робочих місць.»

Для самого Саакашливи Зеленский нашёл не пыльное место работы…

На сегодня Саакашвили — глава Исполнительного комитета Национального совета реформ и ему платят зарплату из бюджета страны в том числе и за то, чтобы он продвигал реформы в стране, в том числе и по обеспечению украинцев работой.

Власть должна работать над улучшением благосостояния граждан страны,
а рассказывать о проблемах в стране — это прерогатива оппозиции.
+
+15
bonv
bonv
20 червня 2020, 17:31
#
Десь 2-3 тижні буде враження, що економіка заворушилась і щось таки починається. Але потім майже всі зрозуміють, що грошей більше немає - я про це.. Дуже точне зауваження. З огляду на продовження пандемії..
+
+15
bonv
bonv
20 червня 2020, 16:59
#
Україні не вистачить кредиту, отриманого від Міжнародного валютного фонду, щоб залатати діру в державному бюджеті.
Про це в ефірі «Україна 24» заявив колишній міністр фінансів України, екссекретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Данилюк.
«Я думаю, ще зарано радіти. Треба розуміти, що криза глибока. Добре, що перший транш буде надходити зараз, але цього буде недостатньо. Уряд зараз повинен шукати інші джерела надходжень, щоб профінансувати потреби бюджету. 300 млрд гривень дефіциту цим траншем точно не перекрити. Треба долучати гроші Світового банку, Європейської комісії. Щодо Єврокомісії навіть вже є рішення», – заявив ексміністр.
На думку Данилюка, уряд недооцінив ефект кризи, тому владі потрібно буде знову переглядати держбюджет, зменшувати видатки і шукати додаткове фінансування.
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
21 червня 2020, 12:08
#
Стран с профицитом бюджета в 2020 просто не существует, разве что какой-нибудь офшор
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися