Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2020, 11:11

Кабмін планує підвищити зарплати медикам до 75% — Шмигаль

Кабінет міністрів має намір підвищити зарплати медикам до 75%. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю.

Що підготували медикам

За словами прем’єр-міністра, урядовою командою було підготовлено низку рішень, які стосуються покращень у медичній сфері.

По-перше, це підвищення зарплат. «У цьому році ми збільшимо витрати на медицину сумарно на майже 8 млрд грн. Я розумію, що в умовах економічної кризи – це буде непросто зробити, але це буде зроблено. Це наш обов’язок перед лікарями і перед медпрацівниками», — зазначив Шмигаль.

Окрім підвищення зарплат лікарям, як заявив він, Уряд хоче змінити і тарифи, за якими відбувається лікування. Таким чином держава буде витрачати значно більше коштів на пацієнтів і лікарям не треба буде більше економити на лікуванні українців.

Читайте також: МОЗ пропонуватиме вдвічі підвищити зарплату медикам із липня

«Останні два місяці ми бачили проблеми в медицині, обіцяли, що значно дофінансуємо потреби медиків, і сьогодні ми цю обіцянку виконуємо. На екстрену медицину держава додатково виділяє майже 1,3 млрд грн. Це дасть змогу нашим фельдшерам значно покращити умови, в яких вони надають таку важливу допомогу всім українцям», — заявив прем’єр-міністр.

Крім того, він додав, що ці кроки щодо підвищення зарплат лікарям та збільшення фінансування програм щодо лікування захворювань – це лише початок змін, які запускаються в медичній системі.

Гроші на лікарні

«Ми виділяємо додаткові 2,3 млрд грн на ті заклади, які зараз критично недофінансовані. Протитуберкульозні заклади, інфекційні та реабілітаційні лікарні, психіатрія, – отримують необхідні кошти, а головне час, аби реформуватися та покращити свій стан», — підсумував Шмигаль.

Читайте також: МОЗ «виправить помилки» в медреформі. Систему фінансування лікарень змінять

Нагадаємо

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою медики, які працюють з хворими коронавірусом, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

  • За даними Держстатистики, зарплати медиків у березні зросли на 7,8% та залишаються одними з найнижчих в Україні — в середньому 8056 гривень на місяць.

Читайте також: Особистий лікар: як розпочати приватну практику та скільки можна заробити на пацієнтах

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 17

+
+15
FizzyBubblech
FizzyBubblech
20 червня 2020, 11:39
#
Да вы хоть выплачивайте сполна сейчас, пустозвоны.
+
+26
Strain
Strain
21 червня 2020, 17:49
#
Вы просто неправильно поняли 
«Кабинет министров намерен повысить зарплаты медикам до 75%. Об этом сообщил премьер-министр Украины Денис Шмигаль»

Ну было 100%, а сделают 75%.
+
0
Iurii Shestora
Iurii Shestora
20 червня 2020, 11:56
#
Звучит, как у Оруэлла: норму выдачи шоколада повысили до 15 г
+
+30
bonv
bonv
20 червня 2020, 12:09
#
А вчителям по 4 тис баксів вже не плануєте?
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
20 червня 2020, 14:25
#
Повышенные зарплаты учителей разделили на два направления:
- дополнительные выплаты пожилым пенсионерам
- дополнительные выплаты медикам, лечащим больных коронавирусом

На всех желающих транша МВФ не хватит однозначно...
+
+30
bonv
bonv
20 червня 2020, 15:33
#
Головне для себе — зарплати і премії непомірно підняти. Для народу — штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти — зе-ініціативи.
+
+15
Kanarej
Kanarej
20 червня 2020, 18:38
#
А нагадати, що там Порошенко перед виборами у 2014 військовим обіцяв? ;)
+
+30
bonv
bonv
20 червня 2020, 19:17
#
40% росту економіки за 5 років чи посадки весною?:)
+
+15
Volshebnik
Volshebnik
20 червня 2020, 14:47
#
При ПОРОШЕНКО эти вопросы даже поднимались! ЗЕ красавчик...
+
+15
bonv
bonv
20 червня 2020, 17:06
#
Так добре живемо що,,,
Порошенко: — через рік після президентських виборів ми змушені рятувати Україну від дефолту.
Рівно рік тому відбувся перший тур президентських виборів, після яких змінилась влада, а Україну вже доводиться рятувати від дефолту. Запас міцності і зростання, який був закладений в економіці, бездарно розтрачено, а на наслідки недолугого керівництва тепер ще й накладаються ризики, пов’язані зі світовою пандемією коронарвіруса.
+
+15
Kanarej
Kanarej
20 червня 2020, 18:37
#
При Порошенко поднимались вопросы зарплат в армии. Правда всем ввели дополнительный налог 1.5%, который платим до сих пор. Потому что тогда главная проблема была — война. Теперь вот главная проблема с вирусом и медициной. Ждем еще один налог 1.5% на медицину :). Вообще так у нас сложилось, что только когда петух в одно место клюнет и уже все плохо — тогда государство и начинает заниматься проблемой. И это не зависит от власти — так было всегда. Потому что лица наверху меняются, а конкретные чиновники-исполнители — все те же.
+
+15
bonv
bonv
20 червня 2020, 17:04
#
Відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом свідчить про те, що наші західні партнери залишаються з Україною, вважає економіст Борис Кушнірук. Україна та МВФ на рівні персоналу погодили (staff level agreement) нову програму Stand-bу розмірі $5 мільярдів, яка розрахована на 18 місяців.
«Якби цього траншу не отримали, то не вистачило б на виплати пенсіонерам та малозабезпеченим. Мали б проблеми з фінансування важливої галузі безпеки і оборони», - додає. У той же час програма є короткостроковою.
«До кінця наступного року вже маємо ці кошти повернути. Незрозуміло як це робити, бо будуть фінансові проблеми не тільки у цьому році, а й гарантовано в наступному. Враховуючи, що офіційно у нас дефіцит державного бюджету 300 мільярдів гривень, то навіть сукупно з усіх джерел фінансування не зможемо цю прогалину закрити. Цього року ще треба заплатити 3 мільярди попередніх боргів. Та й сума доходів до бюджету буде меншою, ніж запланував уряд. І дефіцит може ще зростати. Звідки його будуть фінансувати, відповіді уряду нема. Схиляються до друкування грошей. Виникає питання, чи не опинимося в ситуації зростаючого хаосу і проблем фінансування видатків держбюджету ще до кінця року», - пояснює Кушнірук.
+
+15
Teilor
Teilor
20 червня 2020, 18:42
#
И только на седьмом году кое кто начал подозревать что страна катится не туда.
+
+15
bonv
bonv
20 червня 2020, 19:13
#
Тільки за рік пандемічної зе-влади угробили всі досягнення попередників..
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
20 червня 2020, 18:58
#
Devil in details - раджу звертати особливу увагу на наступні слова які ми всі з вами чуємо від цієі «влади» кожен день, а саме Може, Плануємо, Думаємо, Гадаємо ітп
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 червня 2020, 19:39
#
Кабмин опять пообещал, а потом будет требовать с городом и районов чтобы те выделяли деньги, а не Правительство.
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
21 червня 2020, 9:31
#
Увы, опять одни обещания. Что прошлые, что позапрошлые, что эти власть имущие лишь обещают, но, ничего не делают, точнее делают, но лишь в своих интересах. Украине, как независимому государству (ну, это тоже одна из вкусняшек для особо упоротых граждан) уже 30 лет, а ничего за эти 30 лет не изменилось, одни обещания и всё. Печально.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися