Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 червня 2020, 11:10

Суркіс спростовує свою пов'язаність з Коломойським: «Ми були просто вкладниками»

Бізнесмен Ігор Суркіс заявив, що ніяк не пов'язаний з Ігорем Коломойським і прокоментував процедуру bail-in. Про це він повідомив в інтерв'ю спортивному каналу «ТаТоТаке», передає ЕП.

Бізнесмен Ігор Суркіс заявив, що ніяк не пов'язаний з Ігорем Коломойським і прокоментував процедуру bail-in.
Фото: liga.net

Про що сказав Суркіс

Інтерв'ю було записано до того, як стало відомо рішення суду про визнання Суркісів пов'язаними особами з ексвласником Приватбанку Коломойським.

«Пов'язали нас з Коломойським, а ми були просто вкладниками, як всі 16 мільйонів на той момент. Вирішили таким чином щось собі відібрати.

… Я взагалі з Коломойським жодним чином не пов'язаний. Абсолютно», — заявив Суркіс.

Читайте також: Приватбанк VS Суркіси: Верховний суд закрив справу

На коментар журналіста про те, що він має частку акцій каналу 1+1 Коломойського, Суркіс відповів: «Я володію 8% акцій. Зв'язку з банком у мене взагалі немає, а те що я володію 8,33% — мене пов'язали».

Операція bail-in з Приватбанку — примусова конвертація депозитів в нові акції банку, які були випущені до грудня 2016 року під час націоналізації банку, а потім в кінці кінців з усіма «старими» акціями банку (всього — 100%) були викуплені державою (в особі Мінфіну ) за 1 грн.

Читайте також: На Приватбанк наклали два штрафи за неповернення депозиту Суркісам

Нагадаємо

  • 15 червня Велика палата Верховного Суду частково задовольнила касаційну скаргу Національного банку, Кабінету міністрів та Приватбанку і визнала дійсним договір обміну коштів Суркісів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), які пізніше були викуплені державою за 1 грн.
  • Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами Приватбанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський – акціонери телеканалу «1+1», що свідчить про зв'язок Суркісів з Приватбанком.
  • У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку було 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) – 514,1 млн грн, Григорія Суркіса – 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) – 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) – 44,8 млн грн.
  • Сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з банком особами.

Коментарі - 5

+
+15
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
19 червня 2020, 12:14
#
Да кому они доказывают, самое смешное вроде уважаемые люди, а оказались такими хомяками....
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
19 червня 2020, 12:21
#
Ложь в деле. Я лично знаю 100%, что они вместе семьями праздновали НГ.
+
+64
Олександр Міщенко
Олександр Міщенко
19 червня 2020, 12:30
#
Вообще никак не связаны: общий канал 1+1 - случайность, надпись Приватбанк на футболках Динамо - тоже случайность, одна сеть на два банка банкоматов и терминалов Привата и А-банка - тоже случайность...
+
+26
zzel
zzel
19 червня 2020, 12:58
#
После национализации я очень удивился зайдя в старое отделение Привата, которое вдруг оказалось а банком - успели наружную выческу поменять, но внутри были типичные цвета привата и банкоматы с терминалами
+
0
mary27
mary27
19 червня 2020, 19:09
#
И ''Акцент-банк'' никак не связан с ''Приматом''?
Даже линейка продуктов такая же, интернет-банкинг, да что там - даже корпоративный цвет такой же)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися