Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 13:32

На Приватбанк наклали два штрафи через неповернення депозиту Суркісам

Державний виконавець наклав два штрафи на Приватбанк в розмірі приблизно 5 тисяч гривень і 10 тисяч гривень за невиконання рішення про виплату офшорній компанії братів Суркісів понад $257 мільйонів. Про це повідомили в пресслужбі Приватбанку, передає Інтерфакс-Україна. 

Державний виконавець наклав два штрафи на Приватбанк в розмірі приблизно 5 тисяч гривень і 10 тисяч гривень за невиконання рішення про виплату офшорній компанії братів Суркісів понад $257 мільйонів.
Фото: argumentua.com

Крім того, держвиконавець передав матеріали до Печерського райвідділу Нацполіціі для відкриття кримінального провадження.

Як коментують у банку

У банку зазначають, що юридичні радники Приватбанку чотири рази звернулися до міністра юстиції Дениса Малюськи, а також неодноразово в суди, однак скарги не були розглянуті.

Останнє звернення до міністра юстиції банк направив 3 червня.

У ньому вказується, що «порушуючи закон, держвиконавець повторно відкрив виконавчі провадження на підставі копій постанови і повторно привернув держбанк до відповідальності за невиконання постанови».

Читайте також: Приватбанк заявляє, що документи в справі Суркісів — підроблені

Банк також повідомляє, що був змушений звернутися до органу досудового розслідування з заявою про скоєння держвиконавцем кримінального правопорушення, яке полягає «в службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, наслідком якого було безпідставне і протиправне накладення штрафів на Приватбанк.

Читайте також: Мін’юст не стягуватиме з Привату $250 мільйонів, однак банк можуть оштрафувати — міністр юстиції

Передісторія

Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва Приватбанк має примусово виплатити компаніям, пов'язаним із родиною Суркісів, більше $250 млн за депозитними договорами, що були припинені ще в грудні 2016 року.

Зобов'язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії Приватбанку під час націоналізації (bail in).

Читайте також: Завод Коломойського виграв суд у Приватбанку на 22 мільйони

15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з Приватбанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів на 1 млрд грн на акції додаткової емісії Приватбанку під час націоналізації.

Коментарі - 6

+
+5
Pens
Pens
10 червня 2020, 13:38
#
Куда смотрит власть?! Госисполнитель просто уничтожает банк своими штрафами!
+
+5
dvded .
dvded .
10 червня 2020, 13:45
#
Надо выносить деньги из Привата, возможно скоро обанкротиться.
+
+14
gaevie
gaevie
10 червня 2020, 13:56
#
5 тысяч гривен и 10 тысяч гривен)))))))))))))))))
+
0
artarlit
artarlit
10 червня 2020, 14:11
#
Тут главное само наличие штрафа, а не сумма. В случае просрочки/ игнорирования можно очень быстро и надолго полностью остановить деятельность банка наложением, к примеру, ареста на определенное оборудование. И жвачку эту тянуть в судах можно оооооочень долго и не раз.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 червня 2020, 14:44
#
Скоро лет эти «кровосиси» нас будут беспокоить? Реально ******(хочется сказать плохое слово)
+
0
Toma666
Toma666
11 червня 2020, 6:32
#
«Оязательства по этим депозитным договорам обменяли.... », - кто делает вычитку текста? По клавиатуре, наверное, пробежалась мышь:-);-);-):-):-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися