Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 15:02

Скільки втратили кафе й ресторани за карантин (дослідження)

У квітні виручка українських закладів громадського харчування становила лише 26% від лютневої. Цей місяць карантину став найскладнішим для сфери, свідчать результати дослідження, яке провела компанія з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster, передає ЕП.

У квітні виручка українських закладів громадського харчування становила лише 26% від лютневої.
Фото: delo.ua

Як заклади відновлюють діяльність

Зазначається, що після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.

Читайте також: Якими стануть ресторани після карантину

Середня виручка

«Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно», — йдеться у повідомленні.

«За чотири тижні квітня-травня падіння обігу у невеликих ресторанів середнього і невисокого сегменту склало в середньому 58%, у барів — 53% порівняно з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав'ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів.

Читайте також: 40% кафе й ресторанів можуть не відкритися після карантину — депутат

Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, — лише на 4%», — зазначили в Poster.

Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.

Читайте також: Онлайн-ресторани, старе кіно в кінотеатрах і порожній ресепшн в готелі. Як зміниться робота після карантину

Раніше повідомлялося

  • З початку карантину із 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності.
  • Раніше платформа Опендатабот поділилася результатами дослідження — як змінилося життя українського бізнесу за час карантину.
  • Обсяг ринку громадського харчування в Україні в 2019 році оцінювався приблизно в 50 000 закладів. Більшість із них не змогли швидко перебудуватися на доставку або організувати продаж на винос.
  • За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 63% українських кафе і ресторанів припинили роботу. 

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
10 червня 2020, 15:27
#
З початку карантину із 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності. Страшні цифри. Але закриється ще більше закладів..
+
+2
MorshinskA
MorshinskA
10 червня 2020, 16:01
#
Ни разу не жалко! многие эти шараги сложно бизнесом назвать!
новые откроются еще быстрее чем старые закрывались!
+
+25
bonv
bonv
10 червня 2020, 16:36
#
Для того щоб так говорити потрібно знати тисячі  людей  по всій Україні які змушені були закрити кафе/бари/ресторани..
+
0
bonv
bonv
10 червня 2020, 17:03
#
Виручка ресторанів в Україні в травні склала 50% від докарантинных показників.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/agro/restorani-v-karantin-viruchka-sklala-50-vid-dokarantinnyh-cifr-novini-11030747.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися