Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 червня 2020, 14:34

ФГВФО попередив про шахраїв, які обіцяють швидке повернення коштів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попередив про шахрайські дії окремих компаній, які обіцяють прискорити повернення коштів кредиторам неплатоспроможних банків. Про це повідомляється на сайт Фонду.

Обережно, шахраї

«Фонд гарантування вкладів попереджає про шахрайські дії деяких компаній, які свідомо вводять в оману своїх клієнтів, пропонуючи за певну плату своє «сприяння» у повернення коштів кредиторам неплатоспроможних банків, зокрема, вкладникам 200+ і юридичним особам. Закликаємо кредиторів бути обачними і утриматися від оплати таких «послуг», – наголошується в повідомленні.

Якщо під час задоволення кредиторських вимог засоби повернулися на рахунок неплатоспроможного банку у зв'язку зі зміною реквізитів кредитора, то Фонд перераховує такі кошти на депозит нотаріуса.

Гроші у нотаріуса

За даними Фонду, за 2019 і п'ять місяців 2020 року було здійснено перерахування на депозит нотаріусу близько 76 млн грн, які належать кредиторам. Про надходження грошових сум нотаріус повідомляє кредиторів і на їх вимогу видає грошові суми, що такі кошти нотаріуси зберігають на своїх рахунках до моменту звернення власника за ними, але не більше 3-х років.

Читайте також: Кредитори банків-банкрутів отримали 2,3 мільярда гривень

Скільки виплачено з початку року

У повідомленні також вказується, що з початку 2020 року Фонд виплатив кредиторам в цілому 4,3 млрд грн, зокрема, кредитори неплатоспроможних банків четвертої черги отримали 472 млн грн, сьомої черги – 153 млн грн.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
10 червня 2020, 15:22
#
Вкладчики 200+ уже давно подняли руку, и опустили ее со словами ''ну и х… с ним!''
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися