Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 17:15

У МФО пояснили, чому на початку карантину відмовились від кредитів під 0%, а тепер повертають їх

На початку карантину МФО відмовились від кредитів під 0% через велику кількість заявок на їхнє отримання від «неякісних» клієнтів. Про це розповіла директор по маркетингу CCLoan Анна Мойсєєва під час онлайн-конференції «Ринок МФО. Нові реалії і зміна бізнес-моделі».

На початку карантину, розповіла Анна Мойсєєва, суттєво виріс попит на кредити від «неякісних» клієнтів.

«Якісні клієнти в цей час не прагнули брати кредити, а «неякісні» під впливом паніки намагався оформити позики. Ми це чудово розуміли, адже аналізували їхні кредитні історії. Звісно, надавати кредити таким позичальникам ми не могли», — повідомила вона.

Попит з боку «неякісних» клієнтів був наскільки великий, що компанія не могла обробляти заявки від тих, кому була готова надати позику, зазначила директор по маркетингу CCLoan. Саме тому компанія тимчасово відмовилась від кредитів «під нуль», щоб зменшити потік клієнтів.

Коли ж компанія зрозуміла, що кількість заявок зменшилась – повернулась до кредитів з нульовою ставкою.

Міжнародна практика

Кредити під 0% пропонують МФО не лише в Україні, а й в інших країнах світу. Як повідомив під час онлайн-конференція регіональний керівник з маркетингу CreditPlus Росія Федір Меженін, для його компанії кредити під 0% — це локомотив для залучення нових клієнтів. Так само це звичний продукт і для багатьох інших МФО в Росії.

Читайте також: З початку карантину банки скоротили кредитування втричі. Дехто і в 15 разів

«Як правило клієнтам дійсно пропонують «чесний нуль». Є лише одне обмеження, яке встановлюють деякі компанії: вони дають кредит з можливістю повернути його впродовж 30 днів, але ставка під 0% діє, наприклад, лише перші 10. Якщо в цей період кредит не повертається, починає застосовуватись вища ставка», — розповів він.

Окрім Росії CreditPlus працює також в Румунії та Молдові. В обох країнах так само поширені кредити під 0%, повідомив Федір Меженін.

Скільки компаній кредитують під 0%

Відповідно до даних Рейтингу МФО від «Мінфіну», станом на 5 червня кредити під 0% надають 19 компаній. До карантину такі позики пропонували 23 мікрофінансові організації, однак з початком кризи їхня кількість різко зменшилась і на початку квітня становила лише 7.

В минулі 2 місяці МФО відновлювали кредитування за такими акціями. Наразі максимальна сума, яку можна отримати під 0%, — 17 тис. грн. Термін, на який можна взяти безвідсотковий кредит, у різних компаніях коливається від 5 до 30 днів.

FinTech партнером вебінару виступила платіжна система Interkassa.

Учасники вебінару не тільки дізналися більше про стан ринку МФО, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу: гастро-ресторану Flamber, детейлінгу Vepryk і салону краси Sotto Voce: beauty Hub.

Коментарі - 5

+
+35
bonv
bonv
5 червня 2020, 18:00
#
— Подсудимый, что вас побудило ограбить банк?
— Он первый начал!
+
+20
mary27
mary27
5 червня 2020, 18:30
#
А что, были кредиты под 0%?)
Мне правда интересно.
С чего тогда жили все эти многочисленнные кредитные помойки?
+
0
Chest
Chest
6 червня 2020, 11:11
#
Они были и есть .У них есть статистика .80 процентов людей которые взяли кредит под 0% в последствии позвращались и брали новый займ .Пиар ход .
+
+5
kanvi
kanvi
5 червня 2020, 19:41
#
Кому нужен кредит под 0 на 30 дней? Это только для наркоманов, чтобы потом отжать у них имущество с помощью коллекторских контор.
+
0
Anticall
Anticall
5 червня 2020, 21:07
#
Лохи кредитных установ делятся на качественных и некачественных. Вторые надёжнее! Мы заблокируем ваши счета и придем к вам в дом описывать имущество для продажи на аукционе.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися