Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 15:40

У Кодекс за процедурами банкрутства внесли зміни

Верховна Рада прийняла закон про внесення технічних змін до Кодексу щодо процедур банкрутства, який набув чинності 21 жовтня 2019 року. Про це повідомляє Уніан.

Верховна Рада прийняла закон про внесення технічних змін до Кодексу щодо процедур банкрутства, який набув чинності 21 жовтня 2019 року.
Фото: epravda.com.ua

Мета законопроекту

У пояснювальній записці до документа йдеться, що головні цілі законопроекту:

  • усунути недоліки Кодексу України за процедурами банкрутства;
  • не допускати відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій з метою недопущення порушення норм Конституції України.

Читайте також: У Раді створили комісію по захисту прав інвесторів

Прийняття законопроекту дозволить господарським судам відкривати провадження у справах про банкрутство встановлені Кодексом процесуальні строки, що буде стимулювати інвестиційну і кредитну сфери економіки України.

Читайте також: Почати з чистого аркуша. Що принесе новий кодекс про банкрутство

Що передбачає Кодекс

Його метою є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, удосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень.

Ключові зміни для громадян: розширюються права кредиторів, менше підстав для оскарження проміжних судових актів, а головне — вводиться банкрутство фізосіб.

Читайте також: Банкрутство фізосіб. Кому і навіщо це потрібно

Нагадаємо

  • 18 жовтня 2018 року Рада прийняла Кодекс України за процедурами банкрутства, який впроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб.
  • 21 жовтня 2019 року Кодекс за процедурами банкрутства був введений в дію.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися