Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 14:50

У Раді створили комісію із захисту прав інвесторів

Верховна Рада прийняла постанову про створення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань захисту прав інвесторів (ТСК). Рішення підтримали 319 народних депутатів, пише Укрінформ.

Верховна Рада прийняла постанову про створення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань захисту прав інвесторів (ТСК).
Фото: sfii.gov.ua

Чим займеться комісія

Комісія займеться підготовкою та надасть на розгляд у Верховну Раду в установленому порядку законодавчі ініціативи щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародної економічної співпраці та інтеграції.

ТСК також буде визначати, які напрями законодавства потрібно вдосконалити зі створення умов для інвестиційної діяльності, захисту прав інвесторів (бізнесу).

Читайте також: Зеленський доручив презентувати регіональні туристичні проекти для залучення інвесторів

Також буде співпрацювати з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для створення безперешкодних умов для залучення інвестицій.

Хто в складі комісії

Головою ТСК обрано заступника голови фракції «Слуга народу» Галину Янченко, її заступником — заступник голови фракції «Голос» Ярослава Железняка. До складу увійшли 9 депутатів.

Термін діяльності Тимчасової спеціальної комісії — один рік.

Читайте також: Нерезиденти зможуть інвестувати в стратегічні галузі тільки з дозволу уряду (законопроект)

Раніше повідомлялося

  • Президент Зеленський у кінці травня повідомляв, що законопроект про «інвестиційних нянь» готовий і днями буде зареєстрований у парламенті. У новій версії документа «інвестняню» будуть надавати інвестору у разі інвестиції від $30 млн.
  • «Всі інвестиційні законопроекти будуть зареєстровані і, впевнений, проголосовані. Вони повністю готові», — запевнив президент.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
5 червня 2020, 14:57
#
Від влади захист?
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
5 червня 2020, 15:54
#
ЗЕхист.
+
0
bonv
bonv
5 червня 2020, 16:07
#
Інвест-няні не допомагають?:)
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
6 червня 2020, 6:07
#
...бла-бла-бла...одни пустопорожние слова вперемешку с имитацией бурной деятельности. Очень надеюсь, что Зе - последний позор и разочарование многострадальной Украины.
Да не добьёт нас коронавирус. Что нас не убивает - делает нас сильнее.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися