Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 15:13

Рішення ЄЦБ підтримало апетит до більш ризикових валют. Курс євро підскочив

У п'ятницю євро підскочив до тримісячного максимуму після того, як Європейський центробанк розширив програму стимулювання сильніше, ніж очікувалося, щоб підтримати економіку, яка переживає найгірший економічний спад з часів Другої світової війни. Про це пише Thomson Reuters.

У п'ятницю євро підскочив до тримісячного максимуму після того, як Європейський центробанк розширив програму стимулювання сильніше, ніж очікувалося, щоб підтримати економіку, яка переживає найгірший економічний спад з часів Другої світової війни.
Фото: nv.ua

Рішення ЄЦБ підтримало апетит до більш ризикованих валют, піднявши австралійський долар до п'ятимісячного максимуму, а британський фунт вище пікових значень за останні два місяці.

Зміни на валютному ринку

Євро зріс на 0,3% до $1,1383, найвищого рівня майже за три місяці. За тиждень єдина валюта виросла на 2,4% і готова закінчити третій тиждень зростанням.

Читайте також: Як антикризові заходи ЄЦБ вплинуть на курс євро і українські євробонди

«Дії Комісії ЄС та ЄЦБ дозволили знизити ризики, пов'язані з економічними перспективами в єврозоні», — сказав співголова департаменту глобальної валютної торгівлі в Goldman Sachs в Нью-Йорку Зак Пандл.

«Головна проблема Європи — її неповна архітектура фіскальної політики. Тим не менше, європейські інститути вносять істотні зміни, щоб виправити ці недоліки. Це включає купівлі облігацій ЄЦБ, а також пропозицію фонду відновлення ЄС, яке, як ми думаємо, буде мати велике значення для поліпшення координації фіскальної політики в зоні євро», — додав він.

По відношенню до ієни єдина валюта торгувалася на рівні 124,43, що є 13-місячним максимумом.

Що стосується швейцарського франка євро досяг п'ятимісячного максимуму 1,08645.

Індекс долара опустився на 96.510.

Читайте також: Курс долара і євро: чому ринок буде лихоманити

Долар США зміцнився до 109,33 ієни, досягши максимуму за два місяці.

Австралійський долар на валютному ринку виріс на 0,70% до $0,6993, ненадовго піднявшись вище $0,70 вперше з початку січня.

Гонконгський долар зріс до 7,7500/$, вперше з 21 травня.

Нагадаємо

4 червня Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками засідання в четвер ухвалив рішення збільшити обсяг екстреної програми викупу активів Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) на 600 млрд євро.

Коментарі - 1

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
5 червня 2020, 15:44
#
То це ви євро назвали ризикованою валютою? Другу світову резервну валюту? Я дивлюся, котирування євро зросли до багатьох валют третіх країн, які є реально ризикованими. То ж якщо валюти реальних ризикованих країн здешевшали, то виходить, що їх більше продають, ніж купують. То на які в чорта ризиковані валюти зріс той клятий апетит?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися