Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 15:30

ЄС очікує зростання фінансової злочинності і готовий з нею боротися

Європейський союз створив групу слідчих для боротьби з фінансовою злочинністю та припинення шахрайства з державними субсидіями. Як очікується, фінансові шахраї активізуються на тлі економічного спаду, викликаного пандемією коронавіруса, передає Reuters.

Європейський центр з фінансових та економічних злочинів буде створено в рамках Європолу, правоохоронного агентства ЄС, і буде залучати 65 аналітиків для збору та обміну розвідданими.

Читайте також: Франція закликала переглянути суворі бюджетні правила для країн-членів ЄС

«Наслідки пандемії COVID-19 послабили нашу економіку і створили нові уразливості, які можуть привести до (зростання) злочинності», — сказала глава Європейської поліції (Europol) Кетрін Де Болле, додавши, що центр буде зосереджений на протидію відмиванню грошей, шахрайства і корупції, які зазвичай збільшуються в рази під час економічної кризи.

В Europol заявили, що такі сектори, як будівництво, готельний бізнес, подорожі і туризм, піддаються більшому ризику проникнення або захоплення злочинцями під час економічної кризи, оскільки компанії намагаються пережити спад.

Читайте також: Як антикризові заходи ЄЦБ вплинуть на курс євро і українські євробонди

У відомстві також попередили, що субсидії, пропоновані під час пандемії, «будуть переслідуватися злочинцями, які прагнуть обдурити державне фінансування».
Кількість шахрайств з медичним обладнанням також зросла.

Аналітики Europol допоможуть владі 27 країн-членів ЄС проводити розслідування фінансових злочинів і ділитися розвідданими.

Очікується, що підрозділ також допоможе з конфіскацією злочинних доходів: за оцінками Europol, тільки 1% з них в цей час були розслідувані в Європі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися