Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 14:45

Франція закликала переглянути суворі бюджетні правила для країн-членів ЄС

Франція закликала ЄС зупинити свої суворі бюджетні правила для країн-членів на цей і наступний рік через серйозний удар по економіці, зумовлений пандемією коронавірусу. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Франція закликала ЄС зупинити свої суворі бюджетні правила для країн-членів на цей і наступний рік через серйозний удар по економіці, зумовлений пандемією коронавірусу.
Фото: wz.lviv.ua

Що каже французька влада

«Немає нічого гіршого, ніж відновити економіку, загальмувавши державні витрати. Це помилка, яку ми зробили в 2009 році», — заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, маючи на увазі наслідки фінансової кризи 2008 року.

«Ми сподіваємося, що правила Пакту стабільності будуть припинені на 2020 рік, а також на 2021 рік», — додав міністр.

Читайте також: Коронакриза. Влада ЄС збирається викуповувати акції ключових компаній — ЗМІ

Правило бюджету для країн ЄС

Згідно з правилами Пакту стабільності ЄС, держави-члени обмежують свій бюджетний дефіцит на рівні 3% ВВП і підтримують співвідношення боргу до ВВП не більше 60%.

Що говорять в ЄЦБ

Раніше цього тижня глава Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила, що криза стане хорошим приводом для модернізації Пакту стабільності і зростання ЄС, його основних принципів економічної політики, які встановлюють бюджетні правила.

Читайте також: Ділова активність у Європі знизилася до 36-річного мінімуму

Криза фактично призупинила дію пакту, і Брюссель погодився дозволити 27 країнам-членам вийти за межі таких витрат і лімітів запозичень.

«Я думаю, що умови Пакту про стабільність і зростання повинні бути переглянуті і спрощені, перш ніж він буде знову введений в дію, коли ми вийдемо з цієї кризи», — сказала Лагард.

Раніше повідомлялося

  • Європейська комісія прогнозує зниження ВВП єврозони в 2020 році на рекордні 7,75%. Про це йдеться у весняному прогнозі, який оприлюднила Єврокомісія.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
22 травня 2020, 15:03
#
Світова криза внесла/внесе  свої корективи..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися