Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 9:45

Ціна на нафту Brent піднялася вище $40 вперше з березня

Вартість серпневих ф'ючерсів нафти марки Brent під час торгів на біржі ICE піднялася вище $40 за барель вперше з 6 березня. Про це пише investing.com.

Ситуація на ринку нафти

Вартість серпневих ф'ючерсів піднімалася до $40,42 за барель. Ціна нафти WTI піднімалася до $37,87 за барель.

На 08:00 по Києву ціна нафти Brent складає $40,05. Ціна нафти WTI — $37,57 за барель.

Причина зростання

Ціни на нафту підскочили за останні шість тижнів завдяки безпрецедентному скороченню нафтовидобутку учасниками альянсу ОПЕК+. Тим не менш, котирування все ще на 40% нижче у порівнянні з січневими піками 2020 року.

У відповідності до підписаної 12 квітня угоди діючі скорочення будуть знижені на 1 липня з 9,7 до 7,7 млн б/д. В даний час учасники альянсу розглядають можливість перенесення цієї дати на кінець липня або серпня. Це питання буде розглянуто в ході відеоконференції, яка може відбутися 4 червня.

Читайте також: Ціни на нафту зростають напередодні відеоконференції ОПЕК+

За даними аналітичної компанії Kpler, коаліція, в яку входять 13 членів ОПЕК і 10 незалежних експортерів, погодила проект продовження актуального рівня скорочення на 92%.

Між тим, видобуток нафти на суші в США протягом 11 тижнів поспіль скоротився до рівня, небаченого з моменту початку сланцевої революції більше десяти років тому.

Тим не менш, ринок отримав першу ознаку того, що видобуток нафти в США поступово відновлюється, оскільки Parsley, американський виробник сланцевої нафти середнього калібру, оголосив про плани «відновити переважну більшість скорочень [виробництва] на початку червня».

У травні компанія скоротила видобуток сировини приблизно на 26 тис. б/д через низькі ціни на чорне золото.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

В даний час ринок сфокусований на щотижневому звіті Американського інституту нафти (API) про комерційні запаси нафти і нафтопродуктів в США.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
3 червня 2020, 10:25
#
У Росії вперше ввели заборону на ввезення нафтопродуктів.
Нафта, що подешевшала, і зменшений попит на паливо у світі призвели до того, що російські нафтові компанії змушені платити до бюджету зворотний акциз і демпфер. Через це російські нафтопродукти стали дорожче за зарубіжні, а російський ринок — вигідним для імпортного палива.
У міненерго РФ заявили, що заборона на імпорт нафтопродуктів покликана не допустити затоварювання на внутрішньому ринку і закриття російських НПЗ на тлі різкого зниження попиту на паливо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися