Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 15:10

Тільки у 5% компаній зросли доходи під час карантину (опитування)

64% компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні зазначають, що їхні доходи знизилися через вплив пандемії коронавірусу. Тільки у 5% компаній доходи зросли. Про це свідчать результати опитування Американської торгової палати в Україні, передає ЕП.

64% компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні зазначають, що їхні доходи знизилися через вплив пандемії коронавірусу.
Фото: kherson.ua

Як карантин вплинув на доходи

«Пандемія COVID-19 вплинула на доходи, кількість працівників та інвестиції компаній-членів Палати. 64% компаній-членів спостерігають зниження доходів, і тільки 5% повідомляють про підвищення. 80% компаній вдалося зберегти кількість працівників, 18% — скоротили штат. 49% компаній планують зменшити інвестиції в Україну», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Допомога по частковому безробіттю вже отримали 100 тисяч працівників

Що турбує бізнес

Серед причин, що непокоять бізнес:

  • економічний і споживчий спад (80%);
  • політична і макроекономічна стабільність (51%);
  • неможливість виконання бізнес-планів (36%);
  • повторний спалах COVID-19 (36%).

Читайте також: 60% бізнесів потрібно не менше року, щоб «піднятися» після карантину (опитування ЄБА)

Плани й очікування

78% компаній-членів Палати вже мають стратегію виходу з карантину, а 44% планують своє повернення в офіс вже в червні-липні 2020 року.

Очікування компаній-членів палати із часу повернення доходів в «норму» відрізняються. Переважна більшість прогнозує на кінець 2020 — початок 2021 року, а саме 17% в III кварталі 2020 року, 24% в IV кварталі 2020 року, і 16% в I кварталі 2021 року.

Читайте також: Третина малих бізнесів втратили половину доходу за карантин (опитування)

Підсумки дослідження «Мінфіну»

Протягом карантину «Мінфін» проводив опитування і цікавився у читачів, як обмеження та спад в економіці впливають на їхнє життя, чи змінилося фінансове становище.

За результатами опитування, 73% читачів «Мінфіну» змінять ставлення до грошей та накопиченню після локдауна. Як саме — читайте результати дослідження.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися