Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 13:25

Допомогу з часткового безробіття вже отримали 100 тисяч працівників

Роботодавці подали понад 12 тисяч пакетів документів для отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину. Це дасть можливість виплатити фінансову підтримку близько 150 тис. працівників, з яких 100 тисяч вже отримали цю допомогу. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Роботодавці подали понад 12 тисяч пакетів документів для отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину.
Фото: mind.ua

Що говорять в Мінекономіки

За даними Мінекономіки, 9204 роботодавців вже отримали позитивні рішення для виплати заробітної плати 96811 працівнику.

Інші роботодавці отримали рекомендації щодо доповнення необхідного пакета документів.

Читайте також: Кількість безробітних в Україні перевищила пів мільйона

«Програма діє фактично місяць, і на сьогодні ми вже можемо говорити про її ефективність. Держава вже допомогло виплатити зарплати для майже 100 тисяч працівників, роботодавці яких були змушені зупинити/скоротити свою діяльність через карантин.

Читайте також: Українці будуть платити податки з допомоги по частковому безробіттю

Центри зайнятості приймають і обробляють заявки щодня, тому ми закликаємо малий і середній бізнес звертатися за такою допомогою», — сказав міністр економіки Ігор Петрашко.

Хто може отримати допомогу

Допомогу з часткового безробіття виплачують роботодавцям із числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які припинили або скоротили свою діяльність у зв'язку з карантином.

У міністерстві нагадали про зміни в програмі. Зокрема, розширено перелік одержувачів допомоги. Відтепер програмою можуть скористатися також фізичні особи-підприємства.

Читайте також: Оформити виплату допомоги по безробіттю тепер можна через «Дію»

Крім того, збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності, а роботодавців звільнили від оподаткування ПДФО і військового збору.

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

За інформацією Державного центру зайнятості, п'ятірка сфер-учасників програми: торгівля, пасажирські перевезення, громадське харчування (ресторани, кафе), готельне господарство і промислове виробництво.

Раніше повідомлялося

  • Кількість безробітних за тиждень зросла на 16,6 тис. осіб — до 511,267 тис. Порівняно з показником на 1 червня 2019 року, безробітних стало на 69% більше.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів порівняно з показником до введення карантину.
  • Найбільше безробітних реєструють в таких секторах економіки: торгівля та ремонт, сільське господарство, переробна промисловість і державне управління.
  • Мінекономіки прогнозує зростання безробіття в Україні в поточному році до 9,4%.
  • Уряд виділив шість мільярдів на допомогу по безробіттю.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися