Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 16:14

Фонд гарантування продовжив ліквідацію двох банків

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення від 28 травня 2020 року про продовження строків здійснення процедури ліквідації ПАТ «Банк Михайлівський»  та ПАТ «Діамантбанк» строком на один рік. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Банк Михайлівський

Ліквідацію банку продовжено на один рік з 13 липня 2020 року до 12 липня 2021 року включно.

Передісторія

Національний банк виявив факти здійснення Банком Михайлівський операцій, оформлення (переоформлення) договорів, внаслідок яких зобов’язання перед фізичними особами в межах гарантованої суми відшкодування Фондом гарантування вкладів фізосіб збільшено за рахунок зменшення зобов’язань перед юридичною особою.

У зв’язку з цим 23 травня 2016 року правління Нацбанку ухвалило рішення про віднесення Банку Михайлівський до категорії неплатоспроможних, а 12 липня 2016 року за пропозицією ФГВФО прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію.

Діамантбанк

Ліквідацію банку продовжено на один рік з 24 червня 2020 року до 23 червня 2021 року включно.

Передісторія

23 червня 2017 року Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «Діамантбанк».

Діамантбанк було віднесено до категорії неплатоспроможних 24 квітня 2017 року.

Як повідомлялося, Національний банк України 24 квітня визнав Діамантбанк неплатоспроможним, посилаючись на те, що фінустанова станом на 1 квітня не забезпечило досягнення встановленого центробанком мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу на рівні 5%.

Коментарі - 1

+
0
Galina Mikhailuk Михайлюк
Galina Mikhailuk Михайлюк
2 червня 2020, 11:57
#
ФГВФЛ и НБУ не информирует вкладчиков +200, потому что они не заинтересованы их возвращать, потому что они защищают только свои интересы, поэтому и имеют такое доверие к себе. Наша страна это просто страна беззакония и бесправия по отношению к простым гражданам Украины. О какой Европе можно говорить с таким укладом беззакония и бесправия?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися