Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2020, 16:30

Шмигаль розповів, скільки коштів виділять на програму «Нові гроші»

На програму кредитування бізнесу «Нові гроші» в поточному і наступному році будуть виділені державні гарантії в розмірі 10 млрд грн. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у програмі «Свобода слова», передає Уніан.

На програму кредитування бізнесу «Нові гроші» в поточному і наступному році будуть виділені державні гарантії в розмірі 10 млрд грн.
Фото: epravda.com.ua

Що говорить прем'єр

«Ми говоримо про державні гарантії під кредитування малого і середнього бізнесу за програмою «Нові гроші». В цьому і наступному році ми будемо виділяти по 10 млрд державних гарантій, щоб гарантувати і дати можливість бізнесу отримати в банках нові гроші на свій розвиток, у тому числі на збереження та створення нових робочих місць», — сказав Шмигаль.

Читайте також: «Нові гроші». Кредити МСБ видаватимуть під особисту поруку

Умови програми

  • Програма «Нові гроші» спрямована на фінансування мікро — і малих підприємств. Тобто компаній з оборотом до 10 млн євро.
  • Пільгові кредити за програмою будуть видавати мікро — та малим підприємствам на 2 роки під 3% річних з відстрочкою виплати тіла кредиту на 8 місяців.
  • Мета програми — надати гроші на першочергові цілі: виплату зарплати, оплату комунальних послуг, оренди, податкових та інших обов'язкових платежів.

Читайте також: Нові гроші. Які бізнеси зможуть отримати кредит під 3% з гарантіями держави

Що дають гарантії держави

Гарантії держави повинні прискорити видачу таких кредитів. Вони дозволять обійтися без тривалої бюрократичної процедури оцінки ризиків і відмов клієнтам за формальними ознаками, додав прем'єр.

«Держава каже: просто дайте малому і середньому бізнесу дешеві кредити, нехай збереже робочі місця, і за рахунок цього ресурсу зможе протриматися шість місяців провального періоду», — пояснив Денис Шмигаль.

Коментарі - 4

+
0
BexOne
BexOne
31 травня 2020, 18:49
#
«... сможет продержаться шесть месяцев провального периода».
Т.е. Шмыгаль о своей каденции премьер-министра?)
+
0
Григорий П
Григорий П
31 травня 2020, 21:35
#
Ви ж бачите, який державницький підхід у нашіх нуворішів: беріть кредити, щоб було чим платити податки и побори державного рекету
+
0
Kuzyalik
Kuzyalik
31 травня 2020, 23:01
#
Распилят ахметовские
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
1 червня 2020, 10:37
#
Не лише вони. Я працював в холдингу де було 168 юридичних осіб. Якщо занести частинку кредиту кому треба, щоб не помітили, що то одна контора, то можна в ліміт 10 млн євро вкластися ллєгко.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися