Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 травня 2020, 14:45

«Нові гроші». Кредити МСБ видаватимуть під особисту поруку

Малий і середній бізнес зможе залучити кредити під державні гарантії за програмою «Нові гроші» під особисту поруку. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Малий і середній бізнес зможе залучити кредити під державні гарантії за програмою «Нові гроші» під особисту поруку.
Фото: dt.ua

Умови програми

«Зараз Мінекономіки завершує роботу над програмою „Нові гроші“, суть якої — у видачі засобів та компенсації відсотків, щоб вони склали не більше 3% за новим кредитом на термін від двох років, і гарантія держави.

Якщо це малий і середній бізнес, є особиста порука, то розмір кредиту в межах фонду оплати праці за попередні пів року до карантину — головна мета зберегти не менше 80% робочих місць», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Нові гроші. Які бізнеси зможуть отримати кредит під 3% з гарантіями держави

Що дають гарантії держави

Гарантії держави повинні прискорити видачу таких кредитів. Вони дозволять обійтися без тривалої бюрократичної процедури оцінки ризиків і відмов клієнтам за формальними ознаками, додав прем'єр.

«Держава каже: просто дайте малому і середньому бізнесу дешеві кредити, нехай збереже робочі місця, і за рахунок цього ресурсу зможе протриматися шість місяців провального періоду», — пояснив Шмигаль.

Раніше повідомлялося

  • Програма «Нові гроші» спрямована на фінансування мікро — і малих підприємств. Тобто компаній з оборотом до 10 млн євро.
  • Пільгові кредити за програмою будуть видавати мікро — та малим підприємствам на 2 роки під 3% річних з відстрочкою виплати тіла кредиту на 8 місяців.
  • Мета програми — надати гроші на першочергові цілі: виплату зарплати, оплату комунальних послуг, оренди, податкових та інших обов'язкових платежів.

Читайте також: На кредити для бізнесу під 3-5% виділять 30 мільярдів — Зеленський

Коментарі - 3

+
+35
Qwerty1999
Qwerty1999
25 травня 2020, 14:58
#
Банки уже наступали на эти же грабли в лице НБУ…

Личное поручительство физлица за юрлицо может быть
успешно оспорено в суде и признано незаконным…
+
0
Apollo17
Apollo17
25 травня 2020, 15:15
#
Не полетит...
+
+12
mary27
mary27
25 травня 2020, 16:03
#
Попрощайтесь с деньгами, их не вернут.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися