Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 9:44

Google виплатить по $1000 всім співробітникам, які працюють з дому

Компанія Google має намір поступово відкривати свої офіси, починаючи з 6 липня. Разом з тим, працівникам, які захочуть продовжувати працювати з дому, виплатять додаткові $1000. Про це в блозі компанії заявив її СЕО Сундар Пічаі, пише ain.ua.

Компанія Google має намір поступово відкривати свої офіси, починаючи з 6 липня.
Фото: rbc.ua

Життя після карантину

Офіси планують відкривати не повністю, а частково. Пічаї розглядає можливість запускати близько 10% офісів, залишаючи решту закритою. Це потрібно, щоб працівники, для яких відвідування офісу необхідне, могли приходити туди час від часу. Наприклад, раз в пару тижнів.

Читайте також: Співробітники Google, Facebook і інших гігантів будуть працювати з дому до кінця року

Починаючи з вересня, компанія почне поступово перезавантажувати свої кампуси по всьому світу, однак це не означає, що співробітників відразу заженуть назад за їх офісні столи.

Пічаї зазначає, що відвідування офісу буде залишатися добровільним для тих, хто може успішно виконувати свої обов'язки віддалено.

Більш того, компанія вітає вибір на користь роботи з дому і готова забезпечити працівників речами, яких їм не вистачає на самоізоляції.

«Оскільки ми все ще очікуємо, що основна кількість гуглерів продовжать працювати з дому до кінця року, ми виплатимо кожному допомогу в розмірі $1000 або еквівалентну суму у вашій країні, щоб покрити витрати на необхідне обладнання та меблі», — заявив він.

Читайте також: МОЗ надав рекомендації по роботі в офісах після пом'якшення карантину

На відміну від компаній, які готові перевести співробітників на віддалену роботу назавжди (як, наприклад, Twitter та Square), Google не розглядає таку можливість, однак обіцяє, що менеджмент компанії пропрацює варіанти для більшої гнучкості своїх співробітників з урахуванням досвіду, отриманого в результаті пандемії COVID-19.

Нагадаємо

Раніше глава компанії Facebook Марк Цукерберг заявив, що до 50% співробітників Facebook будуть працювати віддалено вже через п'ять-десять років.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися